CAP: Pišek, Stipković i Kovačić nenašminkane u čast Tomi Vrbanu

DRUGU večer Cro A Portera obilježila je romantična kolekcija haljina modne kuće Linea Exclusive, provokativni odjevni komadi španjolskog dizajnera Leonarda Rodrigueza i "varijacije na kocku" Madame Demodea.

Posljednji pozdrav Tomi Vrbanu

Modni se svijet danas oprostio od prijatelja, umjetnika i modnog znalca, Tome Vrbana. Tomo je bio jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih hrvatskih vizažista te jedan od začetnika i suradnika na Cro A Porteru. Preminuo je ovog ponedjeljka, u 32. godini života, nakon borbe s teškom bolesti.

Sjećanjem na njegov rad započela je druga večer ovogodišnjeg Cro A Portera, a u filmu prikazanom prije početka prve revije, prisutni su se prisjetili, posljednji put rekli hvala i pozdravili s prijateljem i suradnikom Tomom Vrbanom.

Večeras su svoje kolekcije predstavili Linea Exclusive, Fjaba, Leonardo Rodriguez, Ivan Ledenko i Madame Demode.

Linea Exclusive

Danijela Car je u čast preminulom vizažistu manekenkama prekrila lice crnom čipkom, dok su pistom nenašminkane prošetale Nikolina Pišek, Fani Stipković i Mia Kovačić.  Prijateljica dizajnerice i jedna od najpoznatijih i najuspješnijih manekenki, Anica Kovač, ovoga se puta nije pojavila na pisti, ali je romantične svilene haljine zavodničkih linija pratila iz prvog reda. 

Linea Exclusiv je modna kuća koja već trideset godina sudjeluje u diktiranju trendova promovirajući vlastiti modni stil kojeg karakteriziraju čiste, jednostavne linije, vrhunski materijali i unikatne haljine u kojima se svaka žena osjeća poput moderne, urbane princeze.

Fjaba

Modni studio Fjaba, pod kreativnim vodstvom Ide i Mirne Litović osnovan je u Splitu 2006. Ime mu dolazi od starog splitskog govora, a označava bajku, priču. Godinu dana kasnije sestre Litović započele su predstavljanje svojih kolekcija u okviru Cro A Portera, a njihove se kreacije danas mogu nabaviti u Splitu i Zagrebu. Na večerašnjoj su reviji predstavile kolekciju za proljeće/ljeto, dosljednu njihovom stilu, s printovima, bojama i linijama koje naglašavaju žensku figuru. Publika je s oduševljenjem ispratila šarenu, urbanu kolekciju.

Leonardo Rodriguez

Ugodno iznenađenje večerašnje revije bila je kolekcija španjolskog dizajnera Leonarda Rodrigueza. Rodriguez je pokazao ono na čijem su tragu sinoć bile Ogi Antunac i Vesna Mirtelj, a to su provokativne i seksi crne kreacije. Njegova je žena femme fatale, a u isto vrijeme i krhki anđeo, a takvi su i modeli u kojima, kako sam kaže, kombinira sve nijanse, mogućnosti i kombinacije crne boje. Od ukusno erotskih čipkastih kombinezona i prozirnih haljina ukrašenih crnim mašnama i ostalim detaljima, do haljinica nježnih tonova koje odišu daškom glamura i unatoč svjetlijim tonovima i dalje su seksi zbog kožnih detalja poput remena.


Ivan Ledenko

Niti jedan od naših najpoznatijih dizajnera ženskih cipela nije nam znao otkriti gdje se krije uzrok tolike strasti ljepšeg spola za novim parom stilettica. Poznato je da žene vole štikle jer u njima bolje izgledaju, osjećaju se moćno i seksi, a uz novu kolekciju Ivana Ledenka tako će i ostati. Šarolika paleta boja, visoka peta i maštoviti modeli osvojit će i najromantičniju Pepeljugu i ledenu kraljicu.

Madame Demode

Sanja Čirjak i Viktorija Vržesnevskaja kreativne su snage modnog studija Madame Demode. Kolekcijom radnog naziva "Na daljinu", dizajnerice ovog modnog studija poigrale su se odnosom tijela i geometrije, te granicom udobnosti kroz pravokutne oblike, a cijela priča je počela jednom kockom, odnosno kvadratom. Neobičnom strukturom te kombinacijom tkanina i boja, sivom, crnom, bijelom te bojom olova, ponovo su na sceni pokazale svoj prepoznatljiv stil, a publika je pljeskom nagradila njihovu "povratničku" reviju.

Sutra će se na pisti Cro A Portera svojim novim kolekcijama predstaviti Matija Vuica, Sin Factory, Marina Design, Dejan Despotović, Fare, Luka i Boudoir, dok je subota rezervirana za Zigmana, Anamariju Asanović, Borisa Pavlina, Alexandra Nikolicha i ELFS-e.

Pročitajte više