CatfishChallenge otkriva kako djevojke stvarno izgledaju bez šminke i filtera

Screenshot: TikTok

MNOGE žene ponovno su se pridružile TikTok izazovu pod nazivom CatfishChallenge. Naime, žene objavljuju snimke u kojima najprije pokazuju obrađene fotografije i najbolje selfieje na kojim poziraju našminkane i sređene, a potom pokazuju kako izgledaju u stvarnom, odnosno svakodnevnom životu.

Trend je 2020. godine pokrenula 22-godišnja tiktokerica pod korisničkim imenom @moldogaa koju je na društvenoj mreži u tom trenutku pratilo više od 87.000 ljudi. Objavila je jednu od svojih uređenih fotografija i poručila: "Upravo sam snimila ovu fotografiju na Snapchatu. Ne, ne izgledam tako." 

@moldogaa lol #fyp ♬ I cannot believe this blew up - moldoga

Video je ubrzo postao viralan, pa su i mnoge druge djevojke snimile video svoje transformacije od glamuroznog do opuštenog, svakodnevnog izgleda.

"Istina je izašla na vidjelo", pisale su djevojke na TikToku, a mnogi pratitelji u komentarima su im poručili da ih zbunjuju svojim transformacijama. 

Ovaj trend popularan je i danas, a neke od najboljih transformacija pogledajte u nastavku.

Inače, pojam "catfisihing" označava stvaranje lažnog identiteta i predstavljanje u online svijetu pod tim identitetom. Ljudi pod lažnim identitetom komuniciraju preko društvenih mreža pa mnogi nikad ne saznaju tko se nalazi s druge strane. U takvim situacija osobe često koriste fotografije koje nisu njihove.

Pročitajte više

 

Pročitajte više