CD Robbieja Williamsa godišnji bestseler

ALBUM Robbieja Williamsa našao se na vrhu topliste najprodavanijih albuma godine, i to samo pet tjedana nakon što je pušten u prodaju.

Njegov je album Escapology objavljen upravo u vrijeme božićne kupovine, a tri Božića za redom njegove su pjesme broj jedan na top-listama hitova.

Od puštanja u prodaju 18. studenoga, album je samo u Velikoj Britaniji prodan u više od milijun primjeraka, javlja BBC.

Ovo je prvi album koji Williams objavljuje otkad je potpisao ugovor s diskografskom kućom EMI, koji se procjenjuje na 80 milijuna funti.

Prvi singl s albuma, ´Feel´, popeo se do trećeg mjesta top-lista, iza Eminema i Cheeky Girls, dok je sam album na prvom mjestu otkad je objavljen te se radi o najuspješnijem albumu Robbieja Williamsa.

Dosad je prodano 4,4 milijuna primjeraka u cijelom svijetu, a album još treba izaći u SAD-u i Japanu.

Williams (28) je ranije objavio božićne hitove ´Sing When You´re Winning´ i ´Swing When You´re Winning´ koji izvodi s revijalnim orkestrom.

Prošle su godine na prvom mjestu top-lista bili i album Something Stupid i singl, zahvaljujući suradnji s holivudskom glumicom Nicole Kidman s kojom izvodi naslovnu pjesmu.

Williamsova je solo-karijera znatno napredovala otkad je napustio grupu Take That 1995. godine.

U kolovozu 2003. kreće sa serijom masovnih koncerata u Knebworthu, gdje će ga moći vidjeti više od 350.000 ljudi.

Zanimanje za dva nastupa bilo je takvo da su ulaznice prodane za dva sata, tako da su organizatori odlučili dodati još jedan koncert kako obožavatelji ne bi ostali razočarani.

Williams također najavljuje posjet Murrayfieldu u Edinburghu i nastup u Phoenix Parku u Dublinu, kao dio 15-dnevne europske turneje tijekom koje će ga čuti ukupno oko milijun obožavatelja.

Pročitajte više