Četiri krem juhe kojima ćete oduševiti goste

Foto: Shutterstock

ZA koje god povrće da se odlučite, kad je riječ o kremastim juhama, ne možete pogriješiti. Stiže jesen pa je jedna od glavnih namirnica bundeva, no ne zaostaju ni šampinjoni, leća ili pak češnjak. Ako mislite da će vam juha biti prerijetka, na početku dodajte krumpir koji će se tijekom kuhanja raskašiti.

Juha od šampinjona

Nikad više nećete ni pomisliti na juhu od gljiva iz vrećice jednom kad probate domaću. Ne morate koristiti samo obične šampinjone, ubacite i smeđe, pa i drugu vrstu gljiva, poput vrganja ili bukovača. Recept je ovdje, a za pripremu vam treba svega 25 minuta.

Juha od muškatne tikve

Muškatna tikva kraljica je jesenskog stola i dobar odabir za juhe jer im daje finu teksturu i gustoću. Slaže se s raznim začinima, pa ako ste dovoljno hrabri, pokušajte s indijskim tikka masala začinom koji će juhi dati posebnu toplinu. Recept je ovdje.

Juha od češnjaka

Mirisna juha od pečenog češnjaka zahtijeva da najprije pripremite češnjak, koji se peče u pećnici do kremaste strukture, a onda ubacuje u juhu. No, nemojte da vas to prestraši jer će se definitivno isplatiti. Ovu juhu voljet će i oni koji nisu najveći fanovi češnjaka, a kako je pripremiti, pogledajte ovdje.

Juha od leće i slanine

Juha za čiju pripremu možete koristiti štapni mikser, no i ne morate. Crvena se leća vrlo brzo raskuha i zato je savršen odabir za guste juhe i variva, a slanina joj daje poseban okus. Za vegetarijansku verziju izbacite slaninu, a serviranu juhu pospite prženim lukom. Recept potražite ovdje.

Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan. Recepte možete pratiti i na YouTube kanalu Index Recepata. Pretplatite se na kanal kako vam nijedan ne bi promaknuo.

Index Recepti

Pročitajte više