CLOONEYJEV USPJEŠAN REDATELJSKI DEBI

Prvi redateljski uradak Georgea Clooneyja s filmom ´Confessions of a Dangerous Mind´ naišao je na vrlo dobre reakcije, a sam Clooney ne krije zadovoljstvo što je sa Stevenom Soderberghom odlučio osnovati filmsku kompaniju koja je producent njegova filma.

Clooneyjev se film temelji na knjizi koju je prije 20-ak godina o svome dvostrukom životu napisao Chuck Barris, koji je istodobno radio kao televizijski producent i agent CIA-e.

Barris je kao producent kvizova bio dosta poznat i popularan, no malo je dokaza o njegovom djelovanju za CIA-u, pa nisu rijetke sumnje u vjerodostojnost njegovih tvrdnji kako je ubio više od 30 osoba.

Film razvija priču o Barrisovu životu od početka 50-ih godina prošloga stoljeća.

´Na početku je sve vrlo romantično, slatko i nedužno, bez bilo čega što bi naslućivalo krv ili ružna događanja´, izjavio je za BBC Clooney.

´No, onda dolazi do brutalnosti koje u Barrisov život unose godine vladavine predsjednika Ronalda Reagana´, ističe Clooney.

Barrisa glumi Sam Rockwell, a Julia Roberts ´fatalnu ženu´ kojom se služi CIA.

U promociju filma uključio se i sam Barris, no nije želio reći ni riječ kad se radilo o njegovom djelovanju kao obučenog ubojice.

´Nemam namjeru pričati o CIA-i, a niti o ubojstvima´, odlučan je Barris koji odbija reći i koliko je njegova knjiga temeljena na istinitim događajima.

Clooney, koji u filmu glumi operativca CIA-e, nije se želio previše zamarati razinom istinitosti priče.

On je naprosto zadovoljan uspjehom filma i putem kojim se kreće njegova karijera premda navodi da nije euforičan budući da su uvijek mogući iznenadni preokreti.

´Pogledajmo samo malo u povijest svih karijera uopće... vrlo je malo Paula Newmana koji se ovim bave i kada zađu u 70. godine´, napominje Clooney.

´U jednom mi trenutku vjerojatno više neće biti dopušteno naći se ispred ili iza kamere, pa dok smo ovdje i imamo određenu moć, želimo je maksimalno iskoristiti´, kaže Clooney za zajednički posao sa Stevenom Soderberghom koji je režirao ´Oceanovih jedanaest´ i ´Solaris´, dva filma u kojima je Clooney ostvario zapažene uloge.

Pročitajte više