Cro A Porter: Oduševljeni dizajneri i smrznuta publika

PRVA večer ovogodišnjeg Cro A Portera je završena, šestero je dizajnera publici pokazalo svoje kolekcije za proljeće/ljeto, organizatori su zadovoljni, dizajneri puni riječi hvale, a publici je bilo hladno.

Organizatori zadovoljni, a dizajneri oduševljeni prostorom

Viktor Drago, umjetnički direktor i producent čitave manifestacije, zadovoljan je. Smatra kako je posjećenost odlična, posebno kada se uzme u obzir da je sinoć bila srijeda te da je lokacija ipak malo van grada. Viktor ne griješi, s njim se slažu i dizajneri, ali ne i dio posjetitelja. 

Ovogodišnji se Cro A Porter održava u shopping centru West Gate, u prostoru koji inače služi, pretpostavljamo, kao mjesto za dostavu ili dio garaže. Pohvalno je što se organizatori nisu odlučili za neku klasičniju i provjerenu varijantu, nego su goli beton pretvorili u zanimljiv ambijent.

Manekenke zadovoljile, modeli Hippy Gardena oduševili

Osim samog prostora, novost je bila i kružna pista, dugačka čak 120 metara koju se prelazilo u prosjeku za minutu i nešto sitno. Pista se savršeno uklopila u ambijent i koncepciju amfiteatra u kojem publika sjedi oko centra zbivanja, međutim bila je očito preduga i malo problematična za manekenke koje su na probi bile u najmanju ruku zbunjene i imale problema s centripetalnom silom.

Osim što je nekima bilo dosadno gotovo sve osim Hippy Gardena i simpatičnih modela Ksenije Vrbanić, žalili su se i na hladnoću. Naime, prostor se već nekoliko dana grije, ali to ne znači puno kada se sjedi tijekom dvosatne revije.

Ovo je tek zagrijavanje, na redu su ELFS-i, Budoir, Zigman i Madame Demode

Da ne bi sve zvučalo tako crno, a nije niti bilo, pobrinule su se zvjezdice koje su, unatoč tome što je srijeda, zasjele u prve redove. Pojavila se i pjevačica Anđa Marić, trenutno poznatija kao članica žirija u showu Hrvatska traži zvijezdu. Anđa je došla podržati slovensku kreatoricu Vesnu Mirtelj, čije modele rado nose i ona i njezin brat Jerko, frontman grupe Adastra.

Rad kolega podržale su i pljeskom pozdravile sestre Budoir, Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević, koje će svoju kolekciju "Faun's mistress" pokazati u petak. Gospođa Zelepugin zadovoljna je jer je upravo djevojka koja je na izboru u njezinoj organizaciji zaslužila titulu Ford Supermodela Hrvatske zaštitno lice 15. CPA. Marinka Pelivan je na nedavnom natjecanju u Brazilu zainteresirala svjetske agencije koje joj predviđaju sjajnu karijeru.

Večeras će kolekcije proljeće/ljeto predstaviti Linea Exclusive, Fjaba, Leonardo Rodriguez, Ivan Ledenko i Madame Demode. Kako su prve večeri jedino modeli Hippy Gardena i Tea Perića od publike dobili zasluženo odobravanje i aplauz, nadamo se da će večerašnja revija zadovoljiti apetite domaćih modnih zaljubljenika. Oni koji dolaze samo zbog sponzorskih poklona i besplatnog šampanjca neka ostanu kod kuće. Inače će samo razmišljati je li im hladno ili dosadno.

Pročitajte više