Čudne poruke koje stižu sa zvijezda vjerojatno potječu od izvanzemaljaca, tvrde znanstvenici

Screenshot: YouTube

ZNANSTVENICI su uhvatili neobične poruke koje stižu iz svemira i smatraju da potječu od izvanzemaljaca.

Čini se da nova analiza čudnih modulacija u malom skupu zvijezda ukazuje na moguću povezanost s izvanzemaljskom inteligencijom koja pokušava upozoriti čovječanstvo na svoje postojanje.

Studija potvrđuje pronalazak neobičnih modulacija u samo 234 od ukupno 2.5 milijuna zvijezda koje su znanstvenici istraživali. Taj mali segment uzorka se, iz nekog razloga, ponaša čudno.

"Signali koje smo uočili imaju oblik koji možemo povezati s izvanzemaljskom inteligencijom i upravo je onakav kakav su ranije studije predviđale da bi mogao biti. Zbog toga se slažemo s ovom hipotezom", tvrde znanstvenici sa Sveučilišta u Quebecu. 

"Činjenica da je riječ o maloj skupini zvijezda koje se nalaze u uskom krugu sa središtem u blizini spektralnog sunca, također povezuje ranije hipoteze", tvrde.

Njihovo istraživanja objavljeno je u znanstvenom časopisu Publications of the Astronomical Society of the Pacific pod naslovom "Signali koji vjerojatno dolaze od izvanzemaljske inteligencije".

No, ovi znanstvenici kažu da će obaviti i dodatna istraživanja da bi potvrdili ili pobili hipotezu. To će raditi tako da će promatrati te iste signale, ali pomoću različite opreme, da bi isključili sve druge mogućnosti.

Iz "Breahthrough Listen", skupine koja traga za izvanzemaljskim životom, a koju podupiru i Stephen Hawking i Mark Zuckerberg, kažu da je ovo obećavajuće, no da je potrebno još rada jer se trenutno signali ne mogu "nedvojbeno" pripisati izvanzemaljskoj inteligenciji, piše Independent.

Pročitajte više