"Daj, jebo te, spavaj" - nova knjiga uspavanki za djecu dostupna na Amazonu

"GO THE Fuck to Sleep" naslov je najnovije, totalno "cool" zbirke dječjih uspavanki, koju se na Amazonu trenutno može samo rezervirati, i to po cijeni od desetak dolara. Kritičari se bore tko će je više nahvaliti - pjesmice su im "genijalne", a cijelo je djelce (samo 32 stranice) proglašeno za "najiskreniju i je**no smiješnu dječju knjigu ikad napisanu".

Radi se o knjizi zapravo namijenjenoj roditeljima koji svijet ne gledaju kroz roze naočale i uspavljivanje klinca im se sastoji od živčanog sloma. Stihovi su iskreni, ispunjeni psovkama, ali i puni ljubavi prema djeci, koliko god bila čudno izražena. Kao pratnja stihovima, čiji je autor Adam Mansbach, pojavljuju se i ilustracije Ricarda Cortésa, a sve zajedno priča priču o nevoljama i nedaćama odgoja nove generacije.

Mansbach je i sam otac, a u književnim je kurgovima poznat po nagrađivanim novelama "The End of Jews" i "Angry Black White Boy", a produkte svog neobičnog uma razlaže i studentima sveučilišta Rutgers. Ovo mu je prva "dječja" knjiga koja uopće nije za djecu. Ako to još niste shvatili, autor se ograđuje od mogućih uništenih godina djetinjstva ili kraćeg čavrljanja s organima reda. Trenutno radi na noveli još nepoznatog naslova, kojoj je koautor redatelj Robert Rodriguez.

Čisto za degustaciju, za kraj evo i primjer jedne od pjesmica:

The cats nestle close to their kittens now.
The lambs have laid down with the sheep.
You're cozy and warm in your bed, my dear
Please go the fuck to sleep.

Pročitajte više