Dan nakon što je proglašen najboljim glumcem spasio je kravu i tele iz klaonice

Screenshot: Youtube

JOAQUIN PHOENIX (45) ono što priča, to i radi, piše People.

Samo dan nakon što je na dodjeli Oscara održao emotivni govor o pravima životinja, dobitnik nagrade za najboljeg glumca za ulogu u filmu Joker pomogao je u oslobađanju krave i njenog tek rođenog teleta iz jedne klaonice u Los Angelesu i odveo ih u organizaciju za zaštitu životinja Farm Sanctuary, u Kaliforniji.

Glumčeva predivna gesta može se vidjeti u snimci na YouTubeu koju je i podijelila ova organizacija, osnovana 1986. godine s ciljem borbe za prava životinja. Na snimci se može vidjeti kako se Phoenix prvi put susreće s kravom Liberty i njenom bebom, Indigom.

Videosnimka počinje objašnjenjem kako ovo spašavanje "nije planirano", a zatim prikazuje Phoenixa koji upoznaje Anthonyja Di Mariju, generalnog direktora i predsjednika klaonice.

"Zaista mi nije potrebna nikakva znanost kako bih vidio svojim očima i čuo kako životinje reagiraju na bol", rekao je glumac dok je sjedio u Di Marijinom uredu.

Zaključio je i to kako je Di Maria jedini koji ne razdvaja majku od mladunčeta i rekao je kako većina ljudi to radi. Di Maria je uvjerio Phoenixa da on to nikada ne radi i da je beba koja je tek rođena, izolirana s majkom. Ta beba je bila Indigo.

"Svaki put kada se mladunče rodi na mom zemljištu, odbijam ga odvojiti od majke", kaže Di Maria.

I dok je Di Maria uvjeravao glumca da daje sve od sebe kako bi koristio najhumanije moguće metode, Phoenix se ubacio i objasnio da će sve krave na njegovom vlasništvu svakako na kraju biti ubijene.

"Morate razumjeti moju stranu, kao što ja razumijem vašu", rekao je vlasnik klaonice prije nego što je poveo glumca u obilazak svog vlasništva.

Kada su stigli do dijela u kojem su se Liberty i Indigo odmarali, glumac je saznao da je to tele rođeno tek prije oko tjedan dana. Odlučio je tu kravu i njeno tele odvesti iz klaonice.

"Nikada nisam mislio da ću steći prijatelja u klaonici, ali kada sam upoznao Anthonyja i kada sam mu otvorio srce, shvatio sam da imamo više zajedničkih stvari nego razlika. Bez njegovog čina dobrote, Liberty i njena beba Indigo, dočekali bi strašnu smrt", dodao je glumac.

Pročitajte više