David Beckham "najpopularniji crnac u Velikoj Britaniji"

NAJPOPULARNIJI nogometaš na svijetu ovih je dana proglašen "ikonom crnačke zajednice Velike Britanije". Tako barem tvrdi TV stanica Channel 4 u svom najnovijem dokumentarcu o Beckhamu.

Dokumentarni film TV stanice Channel 4 nazvan "Black like Beckham" ("Crn poput Beckhama") bavi se razradom teorije kako je Beckham zapravo crnac u svim aspektima osim boje kože.

Naime, nogometaš Manchester Uniteda i kapetan engleske reprezentacije svoja je dva psa nazvao Puffy i Snoop (po poznatim crnim rapperima Puff Daddyu i Snoop Doggy Doggu), njegov stil odijevanja podsjeća na stil američkih crnačkih superzvijezda, sluša rap glazbu i vozi automobile kakvi se najčešće vide upravo u rapperskim videospotovima.

"On je bog seksa, on je superzvijezda geta. Nosi crnačku odjeću i miljenik je crnačke zajednice." - izjavio je autor dokumentarca Paul McKenzie.

"Black like Beckham" dalje tvrdi kako je crnačka zajednica prigrlila Beckhama kao svog idola jer, između ostalog, zna kako je to biti na udaru javnosti. Nakon čuvene utakmice Engleska - Argentina na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, Beckham je dobio crveni karton.

Tu utakmicu Engleska je izgubila, a engleski su mediji nakon utakmice svom silinom obrušili na Davida Beckhama, proglasivši ga jedinim krivcem za poraz.

Glasnogovornica Channela 4 izjavila je: "Namjera ovog dokumentarca je dokazati kako je David Beckham najpopularniji crnac u Velikoj Britaniji. Boje njegove kože je bijela, ali on je toliko toga posudio od crnačke kulture da bi ga trebalo smatrati crncem."

"Pokušavamo dokazati jednu bitnu stvar - iako živimo u multikulturalnom društvu, Britanija nema pravih crnačkih superzvijezda kao što je Michael Jordan. Umjesto toga imamo Davida Beckhama." - dodala je glasnogovornica.

Pročitajte više