Debakl u Zadru? Ulaznice za koncert Rite Ore se navodno baš i ne prodaju

Foto: Instagram

SAMO tri dana prije koncerta Rite Ore u Zadru sve su glasnija šuškanja o tome da prodaja ulaznica ne ide dobro te da bi dvorana Krešimir Ćosić ovog petka mogla biti poluprazna. Kraj ljeta s puno manje turista, Zadrani koji su se proteklih mjeseci već nagledali koncerata (i naplaćali ulaznica) te visoka cijena karata spominju se kao glavni razlozi.

Za sat vremena pjevanja 27-godišnja Rita Ora tražila je i dobila oko milijun i pol kuna. Troškovi koncerta se tako penju do tri milijuna kuna, što će biti gotovo nemoguće pokriti ulaznicama.

"Troškove koncerta i prihode objavit ćemo odmah nakon završetka koncerta. Imamo razgovore i sa sponzorima, potpisane sponzorske ugovore, vidjet ćemo kako ćemo proći s ulaznicama", rekao je za Novu TV direktor sportskog centra Višnjik Denis Karlović.

Organizator koncerta je ŠC Višnjik, suorganizator je Turistička zajednica Grada Zadra, uz pokroviteljstvo Grada Zadra.

Cijene ulaznica kreću se od 250 do 450 kuna, a prije Rite Ore, Zadranima će pjevati Domenica i Franka Batelić. Sve je, dakle, podređeno tinejdžerima, a upravo u njihovoj platežnoj (ne)moći mogu se tražiti razlozi slabe prodaje.

Jedan od razloga svakako je i popularnost Rite Ore. Iako je tabloidi vole i prate svaki njezin korak i modnu eskapadu, riječ je o pjevačici koja se (još uvijek?) nije uspjela probiti u A ligu svjetske glazbene scene. Dosad je izdala dva albuma, a ovaj posljednji nije uspio ponoviti uspjeh prvijenca iz 2012. godine.

Što se tiče Franke i Domenice, ovog su ljeta besplatno i revno nastupale diljem obale, pa je, uz dužno poštovanje njihovu radu i hitovima, malo vjerojatno da će zadarski tinejdžeri iskeširati stotine kuna za nekoliko njihovih pjesama koje će prethoditi nastupu britanske zvijezde kosovskih korijena.

Pročitajte više