Diljem Zagreba osvanule simpatične minijature, evo o čemu se radi

Foto: Press

Španjolski umjetnik, poznat po svojim genijalnim minijaturnim svjetovima, Isaac Cordal u Zagrebu je pronašao dom za svoje najnovije male skulpture, koje smješta u urbano okruženje kako bi na svojstven način komentirao moderno društvo.

Cordalova Pomrčina cementa može se pronaći na čak osam lokacija: Kaptol 4, Dolac 2, Tomićeve stube kod broja 9, Tomićeve stube kod prolaza, Ilica 12, Zakmardijeve stube, Krvavi most i Male stube.

Riječ je o umjetničkom projektu Okolo, koji se odvija šestu godinu. Okolo su 2018. godine pokrenule Nas dve (Ana Mikin, Tina Kovačićek) u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Mural Lonca u Klaićevoj, Crveni tepih do Gornjeg grada, plavi oblaci i pjevajuća šuma u Parku Bele IV., zlatne ruke u Obrtničkom prolazu, vuneno srce koje je postalo simbol oporavka Zagreba nakon potresa, skulptura od svile u Tomićevoj, veliki podni mural na igralištu iznad Dubravkinog puta, svjetlosna instalacija u krošnjama parka Ribnjak, kumica na stepenicama Dolca, spavajući div u Petrinjskoj, simpatične ulične minijature u igri s urbanim elementima i biljke koje sviraju na dodir – samo su neke od zanimljivih intervencija kojima je Okolo već obogatio zagrebačke ulice.  

Pročitajte više