Dino Dvornik: Četiri puta sam se pokušao odviknuti od droge...

"BIO SAM mlad, strašno sam volio glazbu i imao ambicija. Tu je bila i droga, pušili smo travu... Kad sam radio muziku pušio sam travu, ona ti malo otvori osjećaje. Možda bih napravio malo više bez toga, ali svi smo bili na opijatima i divljali. Ušao bih u studio i ne bih izlazio mjesec dana dok ne bih napravio nešto. U tome zanosu sam radio, ali me je koštalo zdravlja. Ne mogu reći: 'Djeco, uzimajte drogu i radite dobru glazbu!'. Čovjek tako propadne bez veze, ja sam sve to radio zbog glazbe, a ne zato što sam htio biti drogiran. Tad sam mislio da su svi glazbenici na svijetu drogirani. Više ne gledam prošlost, niti u budućnost. Ja živim za danas", rekao je 44-godišnji Dino Dvornik za Arenu dok je zajedno sa suprugom Danijelom toćao noge u plićaku Sutivanske uvale.

Dino Dvornik je sa svojim hitovima "Ništa kontra Splita", "Afrika", Zašto praviš slona od mene" i "Udri jače manijače" oderao hrvatsku glazbenu scenu osamdesetih godina prošlog stoljeća, baš kao što se ti isti funky hitovi i danas vrte u eteru te slušaju s jednakim žarom i strašću kao tada. Dino je, pak, prvi na sceni priznao da se drogirao te četiri puta odvikavao od teških opijata: "Četiri puta sam se pokušao odviknuti od droge. Bolje da sam progovorio o tome nego da su me mediji uhvatili na djelu."  Najveći oslonac u život Dino pronalazi u Danijeli, supruzi koja je uz njega već dvadeset godina, te koja mu je pomogla u najkritičnijim trenucima kad se odvikavao od ovisnosti o drogama.

"Očekujem glavnu ulogu u nekom filmu"

Danas zajedno imaju malu producentsku kuću, zapravo, pod patronatom su Dancing Beara, a Dino ne može dočekati dan kad će mu neki mladi glazbenik ponuditi dobar materijal. "Stvari su se malo promijenile i mislim da je došlo vrijeme da se vratim na scenu. Kad  mi publika počne govoriti barba, ja sam sretan. Što se planova tiče, najozbiljnije ću shvatiti svaki koncert i odraditi ga najbolje što mogu. I, naravno, očekujem glavnu ulogu u nekom filmu", rekao je Dvornik koji se osim s obitelji najviše voli privatno družiti s Rajkom Dujmićem i Alkom Vuicom.

L.V.
Foto: Index

Pročitajte više