Dobra i loša vijest: Depeche Mode nastavlja s turnejom, zagrebački koncert upitan

NAKON naglog prekida turneje, Depeche Mode 8. lipnja kreće ponovno sa svirkom. Prvi koncert održat će se u Leipzigu dok se novi datum za koncert u zagrebačkoj Areni još uvijek ne zna. Podsjetimo, 12. svibnja je pjevač Dave Gahan obolio od teškog oblika gastroenteritisa, zbog čega je primljen na bolničko liječenje pa je zbog toga odgođeno niz koncerata, među kojima je i onaj u Hrvatskoj.

Osim početne dijagnoze gastroenteritisa, Daveu je otkriven i maligni tumor na mjehuru koji je uspješno operiran. Prema liječnikovim uputama, pjevač mora mirovati do početka lipnja kako bi se u potpunosti oporavio, stoga će i koncert u Leipzigu biti prvi nakon Daveova oporavka. Kako doznajemo od organizatora zagrebačkog koncerta, Lupa Promotiona, Dave Gahan se najiskrenije zahvaljuje svim fanovima na podršci, razumijevanju i strpljenju.

Također, Depeche Mode iskreno žali zbog svih problema i neugodnosti koje su izazvane otkazivanjem njihovih koncerata. Iako je koncert u londonskoj O2 Areni koji se trebao održati 30. svibnja odgođen, još uvijek se ne zna novi datum. Također se neće održati koncerti u Landgraafu, Hamburgu, Düsseldorfu te onaj u Leipzigu koji je zakazan za 7. lipnja.

Osim Zagreba, gradovi u kojima su otkazani koncerti čekaju novi datum, a to su: Atena, Istanbul, Bukurešt, Sofija, Beograd, Varšava, Riga te Vilnius. Ostali koncerti će se održati prema rasporedu. Jedini koncert koji već ima zakazan novi termin je onaj u Bergenu. Budući da je otkazan onaj koji se trebao održati 2. srpnja, premješten je na 28. siječnja 2010. godine.

A.M.
Foto: AFP

Pročitajte više