Dosadna pileća prsa? Nikad više nakon što isprobate ovih devet recepata

Foto: Shutterstock

KAD isprobate ove mirisne recepte, suha i žilava piletina postat će stvar prošlosti. Naći će se tu ponešto za svakoga, a naročito one koji se vole poigrati začinima. Uvijek možete izostaviti one koji vam se ne sviđaju ili pak dodati neke koji su vam omiljeni, no pripazite da se okusi ne sudaraju jer je u nekim slučajevima manje ipak više. 

Pileća prsa punjena šampinjonima

Piletina i gljive poznata su kombinacija s kojom ne možete promašiti. Napunite pileći file šampinjonima, a ono što će joj dati još bolji okus korica je od sira. Pogledajte recept ovdje.

Piletina Kijev

Piletina Kijev istočnoeuropsko je jelo nadjeveno maslacem sa začinskim biljem unutar tankog bijelog mesa što ga čini izrazito sočnim. Piletinu istucite tanko, ali nemojte da se probuši jer bi vam tad maslac koji se zagrije i rastopi tijekom pečenja mogao iscuriti. Kad panirate meso, obratite pažnju da bude dobro zatvoreno sa svih strana. Recept potražite ovdje.

Doritos hrskava piletina

Doritos je slavna američka grickalica, a kad spremite ove trakice piletine uvaljane u mrvice Doritosa s bilo kakvim umakom, zamislit ćete da ste otputovali preko bare. Kako se točno sprema, pogledajte ovdje.

Piletina s pestom

Nakon američke, dolazimo do talijanske verzije. Omiljeni pesto pun je pogodak kad se kombinira s pilećim fileom koji podnosi razne okuse, a poslužite ga uz salatu od cherry rajčica. Imate opciju spremiti ovo jelo na tavi ili u pećnici, a kako - piše ovdje.

Brzinska piletina s kus kusom

Vrijeme je da rižu zamijenite kus kusom, barem nekad. Ono što će vas, ali i vaše goste ugodno iznenaditi u ovom jelu je kick osvježavajuće limete. Kako se spremaju taj fini dresing i piletina, ali i sam kus kus, pronaći ćete ovdje.

Piletina Francese

Hrskava korica izvana i sočno meso iznutra čine ovo jelo toliko primamljivim da nećete ni trebati prilog. No, šteta je ne iskoristiti umak koji vam ostane od pečenja, zato skuhajte svoju omiljenu tjesteninu. Recept je ovdje.

Ljetno-zimska piletina

Mirisni umak od rajčice i pesta "pojačan" slatkim vrhnjem pravi je comfort food. Recept je baš jednostavan i ne zahtijeva previše vremena, a dok radite piletinu, za prilog skuhajte njoke i uživajte. Koje vam namirnice trebaju i kako se jelo priprema, pronaći ćete ovdje.

Piletina sa sezamom

Mislite da je ovo još jedna pohana piletina, ali ovog puta uz dodatak sezama? E, pa nije! Ovdje pogledajte u čemu je tajna.

Kung pao piletina

Kung pao ili piletina poznata još kao Gong bao, kinesko je jelo od piletine i kikirikija. Marinadu je potrebno dobro začiniti i u njoj marinirati piletinu par sati, a najbolje preko noći, zato trk po recept kako biste uživati u ovoj punoći okusa mogli već sutra, ovdje je.

Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan. Recepte možete pratiti i na YouTube kanalu Index Recepata. Pretplatite se na kanal kako vam nijedan ne bi promaknuo.

Index Recepti

Pročitajte više