Dragović: Rečeno mi je da sam naljutila dijete i da je najbolje da živi s ocem

Foto: Grgo Jelavic/Robert Anic/Pixsell

NACIONAL je jutros objavio nove detalje o sudskim sporovima koje vode Goran Ivanišević i njegova bivša supruga Tatjana Dragović. Ivanišević je tužio bivšu suprugu i njihovu kćer Amber Mariju te su njih dvije, kako navodi Dragović, zajedno privedene na policiju.

Navodi se da je sud bez ijednog zakazanog sudskog ročišta u jednom od postupaka koje je pokrenuo Ivanišević donio privremenu mjeru kojom je Tatjani Dragović praktički blokirao svu imovinu i bankovne račune.

"Mjesecima sam pod pritiskom"

"Točno je da je moj bivši suprug Goran Ivanišević pokrenuo više sudskih postupaka protiv mene i naše kćeri. Mi smo razvedeni već osam godina i svi naši imovinski odnosi temelje se na bračnom ugovoru koji smo sporazumno sklopili još 2012. No jedanaest godina poslije zajedno s kćeri privedena sam u policiju u večernjim satima kao osumnjičena za prevaru i dovođenje u zabludu Gorana Ivaniševića zbog potpisa tog sporazuma.

Mjesecima živim pod velikim pritiskom, bez saslušanja i dokaza protiv mene privremenom mjerom blokirani su mi poslovni i privatni bankovni računi i ugrožena mi je egzistencija. Imam razloga vjerovati da su institucije izrazito naklonjene sportskom velikanu Goranu Ivaniševiću koji ima, između ostalih, i dobre veze u pravosudnim krugovima.

Bojim se za vlastitu sigurnost jer sam primila nekoliko anonimnih prijetnji, a mislim da su povezane s ovim zbivanjima. Zbog sigurnosti naše djece i svoje vlastite, ne želim iznositi više detalja i još uvijek vjerujem u pravnu državu", rekla je Nacionalu.

Posebno je razočarana u Centar za socijalnu skrb

Tatjana Dragović naročito je razočarana ponašanjem Centra za socijalnu skrb, dodaje se.

Napisala je prijavu postupanja Centra za socijalnu skrb Zagreb s područja Donjeg grada u centru Zagreba jer smatra da se Sineva Burić, pravnica tog centra, prema njoj odnosila neprimjereno i diskriminatorno.

Prijavu je također uputila i na adrese Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i pravobraniteljice za djecu s molbom za hitno postupanje u postupku radi zaštite djeteta još u listopadu 2021., ali nikakav odgovor nije dobila do današnjih dana.

Ona je u toj prijavi među ostalim napisala i sljedeće: "Ovaj Centar nije poduzeo niti jednu mjeru iz domene zakonom predviđenih mjera zaštite maloljetnog djeteta već svojim nezakonitim postupanjima dodatno potiče konflikt i sekundarno viktimizira žrtve nasilja – prijaviteljicu, te malodobne Emanuela i Amber Mariju…

Kada sam ušla kod gospođe Burić ona je krenula govoriti o tome kako ide skoro u mirovinu i upućivati me o tome da sam nečim naljutila dijete, te da bi mi bilo najbolje o svemu se dogovoriti s ocem djeteta odnosno da dijete živi kod oca, što je u najboljem interesu i za moje dijete".

Optužbe za zlostavljanje i psihičko maltretiranje

U prijavi Dragović navodi i sljedeće: "Također je rekla da joj je gospodin Ivanišević rekao da on neće tražiti od mene plaćanje alimentacije za dijete te da će oni odrediti neki simbolični iznos kakav je i on imao. Isto tako mi je govorila da trebam biti sretna i zahvalna da imam zdravu djecu i da smo svi namireni…

Isto tako mi je rekla da nema veze što je dijete prema presudi trebalo biti kod mene, da će ona razgovarati sa svojim nadležnima i da se meni neće dozvoliti ovrha nad djetetom jer bi to traumatiziralo dijete.

Nakon što sam joj ponovila da se prema meni ne odnosi kako bi trebala i da ima određene predrasude s obzirom na sve što govori, gospođa Burić mi je rekla da ona ovaj posao radi jako dugo i da njoj njezina intuicija nalaže točno tko sjedi nasuprot nje te se shodno tome i odnosi prema meni.’’

Tatjana Dragović u tu prijavu priložila je i opsežnu dokumentaciju zajedno s porukama na temelju kojih se, navodi Nacional, može zaključivati da je Goran Ivanišević psihički zlostavlja te u njoj iznosi i niz drugih detalja koji svjedoče o izuzetno teškom odnosu s bivšim suprugom, već tada opterećenim brojnim međusobnim prijavama.

Zato smatra nevjerojatnim da Centar za socijalnu skrb sve te njene dokaze  ignorira.

Pročitajte više