Drugi dan U2 euforije: Fanovi u trci za autograme i prve redove na koncertu

MAKSIMIRSKI stadion se puni obožavateljima koji iščekuju početak drugog spektakularnog koncerta irskih rokera U2 koji bi na impresivnu pozornicu trebali stupiti oko 21 sat. Euforija oko Bona, The Edgea, Adama i Larryja vlada još od jučer, kada je održan prvi koncert, a fanovi su u Maksimir i danas počeli pristizati još u ranim jutarnjim satima nadajući se da će uhvatiti mjesto što bliže pozornici kada se vrata stadiona otvore.

Neki su pak članove U2 odlučili čekati ispred hotela u kojemu su odsjeli kako bi dobili autogram svojeg najdražeg člana. Opće ludilo je nastalo kada su Irci krenuli prema kombiju koji ih je vozio prema Maksimiru. Obožavatelji su pohrlili vičući: "Bono, Bono", a na poklon je dobio i Zemlju u obliku srca. Bono Vox je pritom odgovorio i na nekoliko postavljenih pitanja, koja su se uglavnom odnosila na sinoćnji koncert.

Prijeti kiša

Rekao je kako ima pozitivne dojmove s prvog koncerta, a dodao je i kako im je odlično u Zagrebu, koji još uvijek mora istražiti, te da je Hrvatska prekrasna zemlja. Večeras se očekuje spektakl barem kao sinoćnji ili još bolji, a premda se još ne nazire, velika prijetnja glazbenom doživljaju mogla bi biti kiša koju meteorolozi već danima "zovu". Što se tiče opreme i pozornice, kiša neće smetati, a možda neće smetati ni fanovima koji su došli iz svih krajeva hrvatske, ali i inozemstva. No, ipak se nadaju da su meteorolozi ovaj put pogriješili.

Do 19.15 sati na stadion je pristiglo oko 23.000 ljudi, sve protječe u najboljem mogućem redu, a Maksimirska ulica je zatvorena za promet do Kvaternikovog trga, kao i jučer.

Pročitajte više