Ecija Ojdanić trčala maraton u Bratislavi, osvojila medalju: Velika pobjeda same sebe

Foto: Instagram

ECIJA OJDANIĆ u Bratislavi je istrčala maraton i osvojila medalju. To joj je bio i drugi maraton u mjesec dana.

"Ovaj maraton bi se mogao zvati: 'Od odustajanja do PB-a (personal best) i postolja!' A mogao bi se zvati: 'Kad je Ecija konačno postala Baćo iz Velog mista!'. Bez obzira na naziv, velika pobjeda same sebe. I nekoliko važnih lekcija. Bio je rizik istrčati 2 maratona u mjesec dana, ali neki unutarnji glas me tjerao da pokušam preskočiti i tu granicu", napisala je 48-godišnja glumica na društvenim mrežama. 

"Sve je počelo idilično, ali..."

Ispričala je da ju je tijekom maratona u nozi uhvatila velika bol.

"Sve je počelo idilično, put, smještaj, super društvo, karantena večer prije... Bratislava je sportski grad, cijeli grad navijao je duž staze, staza idealna, idealni vremenski uvjeti... Sve je mirisalo na dobar trkači dan. Kadli, već na 15. kilometru strašna bol u desnoj nozi. Ma kako već na 15.?Tko će izdržati trčati s grčevima još 2/3 trke?

Magnezij gutam u ogromnim količinama, bol malo popusti... Kako je maratonska utrka u 2 kruga, odlučim odustati. Prođem 21 km, bol malo popusti, i mislim si, ma idem trčati dok ide. I kilometar po kilometar, evo mene na 35. kilometru. Tad sam već pomislila, pa mogu ga i prehodati ako se bol javi u punom intenzitetu", objasnila je Ecija.

"Ali nije, i eto mene, prolazim kroz cilj, s najboljim vremenom ikad. I još druga u kategoriji. Sve skupa mi izgleda kao da sam cijelu tu dramu sanjala. Hvala mom stručnom stožeru da i dio prije i nakon utrke pamtimo cijeli život. I poslušat ću mamu, sad se vraćam na 'kratke' maratone. A i teretanu. Jer treba to tijelo ojačati za nove utrke", zaključila je.

Pročitajte više