Skroman i genijalan: Na današnji dan prije 7 godina umro je legendarni Mirko Miočić

Foto: Filip Brala/PIXSELL

Na današnji dan 2017. godine preminuo je najomiljeniji hrvatski kvizaš, Mirko Miočić.

Mirko je preminuo u zadarskoj bolnici u 61. godini života, nakon što se godinu dana ranije zbog zdravstvenih problema povukao iz javnosti. Legendarni kvizaš posljednji je nastup imao kao lovac u kvizu Potjera koji je napustio u ožujku 2017. godine zbog komplikacija vezanih za dijabetes od kojeg je bolovao godinama.

U travnju 2016. godine u pojedinim medijima pojavili su se lažni napisi o Mirkovoj smrti, no on to nikome nije zamjerio. "Što nam drugo preostaje? Proliveno mlijeko se ne može vratiti, a ljutnja ne donosi korist", rekao je tada Mirko za Index.

Pouzdani joker Zovi

Tijekom godina, Mirko Miočić je u Hrvatskoj stekao status kvizaške legende, a široj javnosti postao je najpoznatiji kao pouzdani joker Zovi u kvizu Tko želi biti milijunaš? koji je, kao i Potjeru, vodio Tarik Filipović.

Brojni natjecatelji su ga pozivali znajući da će od njega sigurno dobiti točan odgovor. On je svima rado pomagao, a zauzvrat nije tražio baš ništa. Zbog njega je uredništvo hrvatske inačice Milijunaša moralo izmijeniti pravila pa se ista osoba kao joker mogla pozvati najviše tri puta u sezoni.

Posljednji javni nastup imao je kao lovac u kvizu Potjera, ali se iz zdravstvenih razloga morao povući.

Karijeru je započeo još kao 16-godišnjak kada je osvojio drugo mjesto u kvizu Tri, dva, jedan... ali vrijedan. Natjecao se u Kviskoteci, gdje je osvojio 20.000 tadašnjih dinara, a u kvizu Tko želi biti milijunaš? natjecao se samo jednom te je osvojio 32.000 kuna.

Uvijek spreman na šalu i razgovor, Mirko Miočić bio je jedna od najsimpatičnijih, najomiljenijih, ali i najskromnijih javnih ličnosti u Hrvatskoj.

Pročitajte više