Hrvati na Redditu o Eurosongu: Triput sam plakao u životu. Ovo će biti četvrti put

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Internet je danas, očekivano, pun objava o Eurosongu. O toj temi potegla se i rasprava na Redditu. Objavljen je poduži tekst naslova "Što bi značilo da Hrvatska pobijedi?" u kojemu je korisnik Reddita naveo brojne pozitivne stvari koje bi potencijalno proizišle iz pobjede Baby Lasagne na Eurosongu. 

"Švicarska je skupa, Hrvatska je pristupačnija"

"Naježim se od same pomisli na pobjedu Hrvatske. To bi 100% bio najbolji scenarij iz sljedećih razloga: 

  • Mogući povratak Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije jer sigurno ne bi propustili ESC na Balkanu bez obzira na prethodne razloge povlačenja.
  • Država koja nikada nije sama pobijedila, nema ponavljanja kruga Švedska-Ukrajina. Vrlo osvježavajuće. Drugi favoriti (Italija, Nizozemska) nedavno su bili domaćini, dok bi Švicarska bila izuzetno skupa što nas dovodi do:
  • Financijski pristupačniji Eurosong za fanove, u toploj zemlji i lijepom gradu. Hrvati su vrlo strastveni kada su u pitanju pobjede i domaćinstva (u sportu npr.). Arena u Zagrebu bukirana je i uvjeren sam da bi napravili sve što je u njihovoj moći da ugosti prekrasnu Euroviziju 2025.
  • Marko (Baby Lasagna) je priča o pepeljugi i autsajderu. Neovisni glazbenik bez velikih izdavača koji je skoro odustao od glazbene karijere. Ušao je u Doru samo zato što se drugi sudionik povukao. Pjesma ima dubok tekst i ludo je pamtljiva s mnogo tradicionalnih elemenata u nastupu.

U buduću Doru će se ulagati, a vremena slanja Darije Kinzer na Euroviziju su prošla", glasi tekst ispod kojeg se našla hrpa komentara.

"Ne mogu si priuštiti odlazak u Italiju u rujnu, a kamoli u Švicarsku, ali ako si mogu priuštiti let do Hrvatske, dolazim", "U životu sam plakao tri puta. Kad sam rođen, kad smo pobijedili Englesku 2018. i onda Brazil 2022. Ovog vikenda će biti moj četvrti put, siguran sam", "Netflix bi trebao snimiti još jedan eurovizijski film prema priči Baby Lasagne", "HRT će bankrotirati", "U Švicarskoj se i udisanje zraka naplaćuje", neki su od komentara.

Pročitajte više