Ella Dvornik Glasu Koncila objasnila u čemu je kvaka sa ženama: "Možda vas to nisu učili u školi..."

Foto: Instagram

KOMENTAR o ženskom "neposluhu" koji je u novom Glasu Koncila objavio svećenik dr. Ivica Raguž jučer je glasno odjeknuo domaćim medijima. U moru nezadovoljnih komentara našao se i jedan pomirljivi, onaj Elle Dvornik, koja je odlučila Ragužu objasniti "neke stvari koje nije učio u školi".

"Bezveze zakomplicirao s dva sindroma. Gospodine Raguž, to vam se zove PMS. Možda vas to nisu učili u skoli, al' to vam je Sotonina kletva koja napada ženino tijelo jednom mjesečno zbog koje ona abnormalno puno jede, pije i kupuje. To nas Bog kažnjava šta nismo zatrudnile. Jer smo Kurve Babilonske. Neposlušne Štrace", ironično je Ella poručila Ragužu, referirajući se na "sindrome Marte i Magdalene" - aktivistice "bez smiraja" i "lijenoj ženi ugode i užitaka".

"Neposlušnost ovdje znači da je žena u iskušenju da svoj život gradi bez Boga, da ne želi imati »glavu« (Isus Krist, Crkva, muškarac) kojoj treba biti poslušna. Neposlušnost se izriče u traženju svojih prava za jednakošću koja briše razlike, u tome da žena ne želi prihvatiti da je ona od Adama, a ne Adam od nje, da je ona drugotna, a muškarac prvotan", zaključio je Raguž u tekstu koji je izazvao golem broj komentara.

Pročitajte više