Emir Hadžihafizbegović u Puli zaključio kako gluma ipak ima smisla

PRIČA o tvrdoglavim ljudima ispričana je filmom "Kenjac", koji je danas, šestog dana 56. Festivala igranog filma u Puli, predstavljen na konferenciji za medije. Riječ je o drami Antonia Nuića koja govori o povratku otuđenog sina Bore u zavičaj nakon višegodišnjeg izbivanja uzrokovanog obiteljskom tragedijom, ali i tragedijom cijele jedne zemlje.

Glavnu ulogu Bore odigrao je Nebojša Glogovac, jednu od vodećih uloga imala je i mlada glumica Nataša Janjić, a, iako u posljednje vrijeme poznatiji po svojim angažmanima u reklamama, u filmu glumi i Emir Hadžihafizbegović. "Napravili smo fenomenalan film, film koji je itekako važan za hrvatsku kinematografiju", rekao je Hadžihafizbegović i dodao kako je, nakon što je odgledao film, zaključio kako ipak ima smisla baviti se glumačkim poslom.

"Kenjac" je, inače, hercegovački naziv za magarca, no u ovom filmu magarac nije kenjac, nego su to ljudi.  Redatelj filma Antonio Nuić prije tri godine Festival igranog filma u Puli napustio s tri Zlatne Arene. Njegov dugometražni prvijenac "Sve džaba" nagrađen je za najbolji scenarij, najbolju režiju i za najbolji film, a film je dobio Zlatnu Arenu i u kategoriji najbolje sporedne ženske uloge koju je odigrala Nataša Janjić. Nataša je  Nuićeva bivša djevojka, no kraj ljubavne veze, izgleda, nije utjecalo na nastavak poslovne suradnje. "Kenjac" bi se u kinima trebao početi prikazivati početkom rujna.

Pročitajte više