Enis Bešlagić: Smiješno je da netko s tolikom plaćom pukne. Što bi trebali građani?

Foto: Instagram/EPA

ENIS BEŠLAGIĆ objavio je na svom Instagram profilu video u kojem se obratio visokom međunarodnom predstavniku BiH Christianu Schmidtu.

"Građanin sam BiH. Obraćam se ispred vaše kancelarije gdje vi imate finu plaću 25.000 eura pa ne vidim razlog zašto vi onda da reagirate, puknete i izgubite živce. Smiješno je gledati da netko iz Međunarodne zajednice s tolikom plaćom pukne. Pa što bi trebali raditi građani koji jedva preživljavaju?" upitao je Bešlagić u videu koji je simbolično snimio ispred zgrade OHR-a

"U ratu ste gledali kako se ubijamo međusobno. Mogli ste zaustaviti taj rat. Nakon rata ste nam obukli tu luđačku košulju koja se zove Dejtonski mirovni sporazum i onda ste 25 godina samo dizali plaće. Ništa niste radili. Čak ste nam uveli vize da ne možemo izaći iz BiH i da se ne možemo družiti”, rekao je.

"Pukli ste za samo šest mjeseci"

Poručio mu je i da nije razvijao infrastrukturu u BiH te da su putevi i granice katastrofalne.

"Sve ste omogućili da mi odrastamo u nacionalnim torovima. Naša djeca nisu kriva što su tako nacionalno obojena i što su odgojena s mržnjom. I sad ste došli i pukli ste za šest mjeseci. Zamislite kako su pukli naši građani.

Ako želite da budemo dio Europe, a ako ne, pustite nas, molim vas. Ne možemo ni mi vas gledati. Hajdete i vi kući, ionako ništa nećete napraviti", poručio mu je.

Schmidt urlao na presici

Podsjetimo, Schmidt je prije nekoliko dana na presici vrlo povišenim tonom komentirao kako političari ne rade svoj posao i da samo međusobno prebacuju krivnju.

"Ovo nije način da se ide u Europu. Zašto nisu usvojili nikakvo rješenje? Zaboravite to, sjednite i surađujte", rekao je tada.

Pročitajte više