Escalade po Beckeru

CADILLAC Escalade je već godinama simbol luksuza i moći i jedan od rijetkih koji mogu dostojno konkurirati euro-japanskim rivalima. Nudi gotovo šest metara luksuza pokretanih od strane motora snažnog preko 400 KS. No, nekima ni to nije dovoljno.

Tu u priču ulazi Becker Automotive Design, specijalista za izradu limuzina, koji je u suradnji s tvrtkom Strut američkom tržištu ponudio specijalnu izvedbu Cadillacovog full-size SUV-a.

Kao što stoji u službenom priopćenju, vrhunac luksuza u ovom vozilu u potpunosti će odgovarati i europskim mjerilima, što u prijevodu znači da će Ameri moći uživati u ručno izrađenom interijeru, vrhunskim materijalima i dakako naprednoj opremi.

Escalade ESV (produljena izvedba) ima interijer presvučen finom kožom, a uređen je poput luksuznog ureda. Vlasnike očekuje potpuni multimedijalni sustav koji uključuje HDTV, DVD i surround sustav čiji su potpisnici Alpine, JL Audio, LG i Dynaudio. Naravno, priključak na Internet se podrazumijeva, kao i implementacija računalne opreme.

Izvana se vozilo distancira većom dozom luksuza. Nova je maska hladnjaka od nehrđajućeg čelika, a u istoj maniri izvedeni su bočni otvori za zrak. Vozilo je postavljeno kao i u slučaju serijskog modela na 22-inčne kotače, ali ovaj put u finišu visokog sjaja.

Osnovni Cadillac Escalade ESV dugačak je 5,65 m, a pokreće ga 6.2 V8 motor snažan 409 KS. Starta cijenom od 59.390 USD, dok je Beckerova izvedba bar dvostruko skuplja.

Pročitajte više