Evo što gosti prvo primijete kad vam dođu u posjet

Screenshot: YouTube

POZIVANJE gostiju u kuću trebalo bi biti zabavno i opuštajuće, ali se lako može pretvoriti u prilično stresno iskustvo. Kad primaju goste, domaćini obično žele odjenuti nešto lijepo, očistiti kuću ili stan i osigurati neki zalogaj i osvježavajuća pića. Ako zaista želite ostaviti dobar dojam, trebali biste obratiti pažnju na još neke stvari.

Portal Yahoo razgovarao je sa stručnjacima, a dizajner interijera Joshua Blackburn istaknuo je kako je prva stvar koju gosti primijete zapravo miris. "Vi ste navikli na miris vašeg doma, ali gostima bi on mogao biti intenzivan ili neobičan", istaknuo je Blackburn.

Za osvježavanje prostora predložio je provjetravanje i paljenje omiljenih svijeća, dok je dizajnerica interijera Andra DelMonico savjetovala da se izbjegavaju teški parfemi i previše "cvjetni" mirisi jer bi to moglo izgledati kao da prekrivate neki drugi miris. Savjetovala je mirise poput citrusa, vanilije, ružmarina ili bosiljka.

Važno je dodati osobni štih

Osim toga, DelMonico kaže kako bi prostor trebao biti uredan. "Ako je hrpa stvari razbacana posvuda, vaš dom će se činiti neurednim i prljavim", rekla je dodavši kako ljudi jako često imaju puno više stvari nego što im zaista treba.

Još jedan dizajnerica interijera, Christy Biberich, istaknula je kako je važno da prostor ima "osobni štih". Preporučuje da se prostor oplemeni uramljenim fotografijama, umjetničkim djelima ili lijepim policama za knjige. "Te male intervencije 'podići' će vaš prostor i pažnju gostiju usmjeriti na lijepe detalje", napomenula je istaknuvši kako takvi predmeti uvijek mogu poslužiti i kao tema za razgovor.

Pročitajte više