Evo tko će nastupiti u pauzama polufinala Eurosonga, riječ je o bivšim pobjednicima

Foto: EPA

Objavljeno je tko će nastupati kao gost na dvije polufinalne večeri ovogodišnjeg Eurosonga, a radi se o izvođačima iz duge i slavne eurovizijske prošlosti.

U prvom će polufinalu Benjamin Ingrosso izvesti neke od svojih najvećih hitova. Ingrosso je jedna od najvećih pop zvijezda u Švedskoj, a prethodno je predstavljao Švedsku na Euroviziji 2018. u Lisabonu s pjesmom Dance You Off. Ingrossova popularnost u Švedskoj i diljem Europe sve više raste, a nedavno je na Starom kontinentu održao turneju Better Days Tour.

S druge strane, druga polufinalna večer obećava "najveću pjesmu na svijetu za zajedničko pjevanje", tvrdi web stranica Eurovizije. Tri pobjednice Eurosonga okupit će se za točku u kojoj gledatelji kod kuće i u Malmö Areni mogu pjevati s njima na pozornici, a navodno će postojati interaktivni zid na kojem će se ljubitelji Eurovizije imati priliku pojaviti.

Helena Paparizou donijela je Grčkoj pobjedu na Euroviziji 2005. s pjesmom My Number One, a pridružit će joj se Sertab Erener, koja je odnijela pobjedu 2003. za Tursku s pjesmom Anyway That I Can. Naposljetku, pojavljuje se i švedska legenda šlagera Charlotte Perelli, pobjednica natjecanja 1999. s pjesmom Take Me To Your Heaven.

Prvo polufinale održava se u utorak, 7. svibnja, a drugo u četvrtak, 9. svibnja. 10 pjesama iz svakog polufinala kvalificirat će se za nastup u velikom finalu u subotu, 11. svibnja. Malmö će treći put biti domaćin natjecanja, nakon što je prethodno bio domaćin 1992. i 2013. godine.

Pročitajte više