FOTO Majka objavila fotografije sina nakon što ga je udario pijani vozač: "Vi ste mu to učinili"

Foto: Twitter

DA VOŽNJA u pijanom stanju može imati ozbiljne posljedice, odlučila je pokazati majka koja je objavila sliku svog 16-godišnjeg sina kojeg je Mercedesom udario pijani vozač, koji je zatim pobjegao s mjesta nesreće.

Kiernana Robertsa odbjegli je vozač ostavio sa slomljenim vratom i teškim ozljedama glave, zbog kojih mu je glava ostala deformirana.

Vozač, 64-godišnji Owen Finn, pio je vino, žesticu i koktele na zabavi s koje se vraćao kad je došlo do nesreće, prenosi Daily Mail.

Na sudu je proglašen kukavicom, a priznao je krivnju za nanošenje teških povreda u pijanom stanju i završio u zatvoru na tri godine. Zbog bijega s mjesta nesreće osuđen je na dodatna četiri mjeseca.

Mladićeva je majka objavila fotografije kako bi ukazala na to koliko patnje može prouzrokovati vožnja u pijanom stanju.

"On trpi ozbiljne bolove, a glava mu je izobličena. Želimo da Finn vidi što mu je oduzeo. Želimo da vidi što je Kiernan izgubio, a ne da to samo zanemari kao običnu pogrešku.

Također želimo da svi znaju kakvu je upornost i odlučnost Kiernan pokazao tijekom posljednjih devet mjeseci", rekla je njegova majka Marie Roberts.

Kiernan je proživio fakturu lubanje, ozljede leđne moždine, a desna strana tijela mu je bila paralizirana. Trenutno ponovo uči hodati i govoriti, a ovog je tjedna pušten iz bolnice, devet mjeseci nakon nesreće od koje će imati posljedice cijeli život.

"Uništili ste život 16-godišnjeg dječaka, ali i njegove obitelji. Sjeli ste pijani za volan snažnog automobila. Doslovno ste se zabili u dječaka koji se biciklom vraćao kući. Od tih će ozljeda nositi posljedice do kraja života. Vi ćete izaći iz zatvora i nastaviti sa svojim životom, ali on je u tome vašom krivnjom trajno spriječen", rekao je sudac.  

Pročitajte više