FOTO Upoznajte Trumpove: Tko je tko u najmoćnijoj obitelji svijeta?

Foto: Guliver Image/Getty Images

OBITELJ Donalda Trumpa broji više članova od prosječne obitelji.

Dvije bivše žene, jedna aktualna, petero djece, njihove supruge, muževi te djeca, svi oni čine unatoč okolnostima prilično blisku obitelj Trump.

Donaldov najstariji sin Donald jr. sa suprugom ima dvoje djece, kći Ivanka sa suprugom Jaredom Kushnerom ima troje djece, a treće dijete iz braka s Ivankom Trump, sin Eric oženio se prije nekoliko godina.

Kćer Tiffany Trump je dobio u kratkom braku s missicom Marlom Maples, a šuška se da je tijekom tog braka započeo vezu sa Slovenkom Melanijom Knauss. S njom je ima sina Barrona.

Donaldov prvi brak bio je s tri godine mlađom češkom manekenkom Ivanom Zelničkovom. Vjenčali su se 1977. godine, a brak je trajao 15 godina. Njoj je to bio drugi brak, jer se s 22 godine udala za agenta za prodaju nekretnina Alfreda Winklmayra, no nakon selidbe u Kanadu se razvela, počela se baviti manekenstvom i preselila u New York gdje je upoznala Trumpa.

Njega je dugonoga plavuša opčinila, a ona je rekla da ju je osvojio šarmom, inteligencijom i energijom. Zajedno su izgradili poslovno carstvo, no Donald je pao na čari glumice Marle Maples, a Ivana je pokrenula jednu od medijski najpopraćenijih brakorazvodnih parnica. Na kraju je sudskom nagodbom dobila 25 milijuna dolara, a njen citat ušao je u povijest: "Nemoj se naljutiti, uzmi mu sve".

Ivana je podržala Donaldovu kandidaturu za predsjednika.

S ljubavnicom Marlom oženio se u hotelu Plaza 1993. godine, a ona je bila u visokom stupnju trudnoće. Dva i pol mjeseca kasnije rodila se Tiffany, a nakon razvoda 1999. godine Marla i Tiffany odselile su se u Kaliforniju, a Donald je plaćao alimentaciju i školovanje kćeri.

Marla je prije tri godine u Oprah showu rekla da ga nikad nije prestala voljeti-

Donaldovo troje najstarije djece od prvog dana rade za oca, a danas su na vodećim pozicijama obiteljskog koncerna The Trump Organization. Medijski najeksponiranijana je Ivanka, koja gradi svoje modno carstvo. Ranije se bavila manekenstvom, a ima diplomu iz ekonomije.

Ivanka je bila zaštitno lice kampanje svog oca, jer je uvijek elegantna i odmjerena, za razliku od oca. Eric Trump zadužen je za širenje obiteljskog carstva van granica SAD-a.

 

Iako je odrasla u Kaliforniji, Tiffani je jako bliska s polubraćom. Diplomirala je sociologiju i urbanu kulturu, a među njenim prijateljima je američka elita te je nazivaju jednom od bogatih klinki na Instagramu.

Barron je najmlađi, ima deset godina, a uz engleski navodno priča i materinji jezik svoje majke - slovenski. 

Pročitajte više