Glumac iz Jamesa Bonda nađen mrtav u hotelu

GLUMAC iz serijala o Jamesu Bondu, Kenneth Tsang, pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Hong Kongu u srijedu. Imao je 87 godina i bio je podvrgnut obaveznoj karanteni zbog koronavirusa, javljaju lokalni mediji.

Tsanga se smatra jednim od stupova zlatnog doba kantonskog filma. Njegovo tijelo je u hotelu Kowloon pronašlo osoblje dva dana nakon što se vratio iz Singapura. Policija je izvijestila da je obaviještena da je hotelsko osoblje pronašlo tijelo oko podneva. "Preminuli je 87-godišnji muškarac po imenu Tsang", stoji u izvješću.

Tsang je ranije ovog tjedna bio negativan na koronavirus, a uzrok smrti još nije utvrđen.

Glumac se pojavio u nekoliko holivudskih blockbustera, poput filma o Jamesu Bondu Umri drugi dan (2002.) i Rush Hour 2 (2001.). 

Glumio je generala Moona uz Piercea Brosnana u njegovom četvrtom i posljednjem nastupu u ulozi agenta 007.

Godine 2015. osvojio je nagradu za najboljeg sporednog glumca na 34. dodjeli filmskih nagrada u Hong Kongu za ulogu Overheard 3, hongkonško-kineski kriminalistički triler.

Za Hongkonžane i ljubitelje kantonske kinematografije Tsang je bio poznato ime zahvaljujući karijeri koja je trajala šest desetljeća i u kojoj je odglumio više od 200 uloga. Četiri desetljeća bio je i zaštitno lice hongkonške marke boja za kosu.

Sporedne uloge negativaca u holivudskim blockbusterima

Glumom se počeo baviti šezdesetih godina prošlog stoljeća, a njegove najupečatljivije uloge bile su one tijekom zlatnog razdoblja hongkonške kinematografije 1980-ih i 1990-ih.

Bio je i jedna od rijetkih hongkonških zvijezda tog doba kojima su se otvorila vrata Hollywooda, a najčešće se pojavljivao u sporednim ulogama negativaca. Glumio je u filmovima Umri drugi dan, Anna i kralj te Sjećanja jedne gejše.

U jednom od svojih posljednjih intervjua, onom za Sin Chew Daily, Tsang je rekao da je završio dvotjedno putovanje u Maleziju i da se vratio u Hong Kong preko Singapura. Dodao je da je uživao u vremenu provedenom na samostalnom putovanju jer su ranije za sve detalje na putovanjima umjesto njega brinuli drugi.

"Ići ću u karantenu ako moram", dodao je.

Poput Kine, i Hong Kong provodi strogu politiku vezanu uz suzbijanje širenja koronavirusa.

Pročitajte više