Golf i Touran osvojili nagradu Auto Trophy

NOVI Golf i kompaktni monovolumen Touran osvojili su u najkraćem roku dvije najpoželjnije nagrade njemačkog automobilskog tiska. Samo nekoliko dana nakon dodjele "Zlatnog upravljača" ("Goldenes Lenkrad") oba Volkswagenova modela osvojila su u svojim klasama i nagradu "Auto Trophy 2003".
 

"Auto Zeitung" dodjeljuje svake godine nagradu "Auto Trophy". Preko 80.000 čitatelja časopisa "Auto Zeitung" i "TV Movie", nakladničke grupe Bauer, zajedno su birali najbolje među najboljima. Pritom su brojni Volkswagenovi modeli uspjeli osvojiti vodeća mjesta. Novi Golf osvojio je prvo mjesto u klasi kompaktnih vozila u žestokoj borbi s Audijem A3.

U grupi vanova pobijedio je Touran ispred još jednog Volkswagena (Multivan). U segmentu malih vozila Polo je dobio srebrnu medalju, a Audi A2 je osvojio treće mjesto. Na području tehničkih inovacija Volkswagenov izravni mjenjač DSG osvojio je treće mjesto.
 
Povodom dodjele nagrade, koja se održala u prostoru "Berliner Meilenwerk", Detlef Wittig, član Volkswagenovog odbora  "Prodaja i marketing", rekao je: "Novi Golf i Touran ponovno dokazuju, da su im kupci vrlo naklonjeni. Touran je vođa na tržištu u svom segmentu, a novi Golf se nadovezao na veliki uspjeh svog prethodnika."
 
Volkswagenovi modeli već nekoliko godina ne znaju za poraz. Tako Polo i Golf već uzastopce pet godina spadaju među "Najbolja vozila godine" ("auto, motor, sport"), Golf je višestruko osvajao nagrade "Auto Trophy" i "Zlatni uopravljač", Lupo 3L TDI, Passat i Sharan ponovno su proglašeni "najekološkijim" vozilima ("Öko-Trend").

Brojni inozemni mediji ove godine također su dodijelili nagrade i priznanja Volkswagenovim modelima. Tako je Touareg, prošlogodišnji dobitnik "Zlatnog upravljača" i "Najbolje vozilo s pogonom na svim kotačima u 2003. godini" ("Auto Bild Alles Allrad"), nedavno proglašen od strane američkog stručnog časopisa "Motor-Trend" najboljim "2004 Sport-Utility Vehicle of the Year".

Nadalje, auto-portal Edmunds.com. dodijelio je koncem listopada Golfu, Touaregu te Passatu Limousine i Variant nagradu "Editor’s Most Wanted Awards for 2004".

Pročitajte više