Gordon Ramsay otvara restoran: Burgeri koštaju 680 kuna, pomfrit s umakom 75

Foto: Instagram

POPULARNI chef Gordon Ramsay početkom prosinca otvara svoj novi restoran, u kojem će prodavati burgere pa ga je prikladno nazvao Gordon Ramsay Burger, ali mnogi su ostali šokirani cijenama iz njegovog jelovnika, piše Mirror.

Jelovnik uključuje Wagyu Burger, čija je cijena 80 funta, što je oko 680 kuna, a u ponudi će imati i hamburger od jastoga i škampa za kojeg će kupci morati izdvojiti oko 355 kuna.

Za one nešto slabijeg džepa u ponudi se nalazi američki burger koji košta 180 kuna, a po istoj cijeni moći će se kupiti i hot dog Cheeky Dawg.

Međutim, krumpirići se ne dobivaju gratis. Oni koji ih budu željeli jesti trebat će iz novčanika izvaditi dodatnih 50 kuna, a ako uz njih žele dodatke poput kečapa, senfa, parmezana ili tartufa, tada njihova cijena skače na 76 kuna.

"Vjerujem da će biti bolje nego igdje drugdje. Ovo je dovedeno do savršenstva. Srce mi se rastopilo, da mi je neto vrijednost jednaka vašoj tjednoj plaći, sigurno bih sutra došao u London probati taj komadić neba", napisao je Ramsay na Instagramu predstavljajući restoran.

Mnogi komentatori poručili su mu da su cijene njegovih jela previsoke.

"Ne mogu zamisliti da je hamburger ikada dovoljno ukusan da bi opravdao tu cijenu", napisao je jedan pratitelj.

Podsjetimo, početkom godine slavni kuhar otpustio je više od 500 svojih zaposlenika nakon što je morao privremeno zatvoriti svoje restorane u Londonu zbog koronavirusa. Nitko od njih nije dobio upozorenje da će uskoro dobiti otkaz. Ovaj Ramsayjev čin izazvao je bijes kod mnogih, ali čini se kako ga to nije previše diralo budući da je vrlo brzo nastavio sa svojim poslovnim pothvatima.

Pročitajte više