Gordon Ramsay: Ova pravila morate znati prije nego što odete u restoran

 Foto: Instagram

JEDAN od najpoznatijih svjetskih kuhara, Gordon Ramsay, otkrio je nekoliko stvari koje morate znati prije nego što se odlučite na odlazak u restoran.

>>>Gordon Ramsay prokomentirao burek i sad ga svi Balkanci mrze<<<

Izbjegavajte specijalitete

"Specijaliteti su tu da nestanu tijekom večeri. Kad vam nabroje deset specijaliteta, tu nema ništa specijalno", kaže Ramsay.

Ako vas dvoje ide na večeru, rezervirajte stol za troje

Ovo pravilo je tu iz logičnog razloga - u restoranu će vam dati veći stol ako pomisle da vas dolazi troje. "Ovako ćete izbjeći da vas strpaju negdje u kut", tvrdi Ramsay.

Naručivanje vina

Kada naručujete vino, Ramsay tvrdi da biste trebali tražiti "oštećena" vina, piše Daily Mail. Na toj "bin end" listi su vina s oštećenim etiketama, vina koja se slabije prodaju te sva ona vina kojih se u restoranu žele riješiti čim prije. "Svi se boje sommeliera jer misle da će ih oderati s cijenom. Zato zahtijevajte od njega da vam donese dobru čašu ili bocu vino po vašoj cijeni i to neka nikad ne bude više od 200 kuna", kaže Ramsay.

Izbjegavajte jela koja opisuju kao "slavna"

U restoranima često neka jela opisuju terminima kao "slavna", "najbolja u gradu" i slično, a Ramsay tvrdi da biste baš ta jela trebali izbjegavati. "Kad mi kažu da imaju 'slavne lazanje' ja ih pitam: 'Tko je to proglasio slavnim?' Počeli su stalno koristiti takve termine. Otkud to? Tko je to rekao?", zaključuje.

Pročitajte više