"Gospodar prstenova: Povratak kralja" i dalje najgledaniji u SAD-u

"GOSPODAR prstenova: Povratak kralja", posljednji nastavak filmske trilogije, nastavio je svoju vladavinu i proteklog vikenda na američkim kinoblagajnama prema podacima specijalizirane tvrtke Exhibitor Relations, objavljenima u ponedjeljak.

Posljednji nastavak fantastične trilogije snimljene prema kultnom djelu J.R.R. Tolkiena, koji je potukao sve rekorde zaradivši u prvih pet dana prikazivanja u SAD-u i Kanadi 124,1 milijuna dolara, ostvario je zaradu od 51,2 milijuna dolara drugog vikenda prikazivanja.

Od premijere 17. prosinca film Petera Jacksona zaradio je na sjevernoameričkom kontinentu 223,6 milijuna dolara, tvrdi Exhibitor Relations.

"Cheaper by the Dozen", komedija sa Steveom Martinom u glavnoj ulozi, na drugom je mjestu sa zaradom od 28,2 milijuna dolara. Martin glumi oca 12-ero djece koji se doseljava u Chicago da preuzme novi posao.

"Cold Mountain", epopeja o američkom građanskom ratu, na trećem je mjestu s 14,5 milijuna dolara, dok su "Somethings Gotta Give" i Paycheck" na četvrtom i petom mjestu sa zaradama od 14,2 i 13,9 milijuna dolara.

Preostalih pet filmova koji su ušli u prvih deset po zaradi su "Mona Lise Smile" (11,5 milijuna dolara), "Peter Pan" (11,4 milijuna), "Posljednji samuraj" (8,3 milijuna), "Bad Santa" (4,5 milijuna) i "Elf" (4,2 milijuna).

Pročitajte više