Guardian: Ove zime morate ići u Zagreb, Sarajevo i Ljubljanu

 Screenshot: The Guardian

GUARDIAN je svojim čitateljima kao idealne destinacije za zimovanje preporučio Zagreb, Sarajevo i Ljubljanu.

"Zagreb je jedan od najfascinantnijih europskih glavnih gradova", piše Guardian i ističe brojne zagrebačke muzeje, Hrelić te mnoštvo kafića i restorana. Od restorana su posebno istaknuli konobu Didov san, zatim Mundoaku te Tač, a od kafića su ih se najviše dojmili "Cafe u Dvorištu" i "Finjak". "Štrukle su nešto što obavezno morate probati", poručili su čitateljima i nahvalili zagrebačka adventska događanja na Zrinjevcu, Tomislavcu te kućice u Bogovićevoj i Tomićevoj. Za one koji žele istražiti i nešto drugo, preporučili su Sljeme i Samobor.

Sarajevo nazivaju "fascinantnim odredištem" s cjenovno prihvatljivim smještajem i dobri kafićima. Posebno su istaknuli Baščaršiju, Tunel spasa te Svrzinu kuću. Za skijanje, snowboarding i ostale zimske radosti čitateljima su preporučili Bjelašnicu i Jahorinu.

Ljubljanu su istaknuli kao "studentski grad i bivše prebivalište supruge Donalda Trumpa". Ona ih se dojmila zelenilom, arhitekturom, dobrom gastronomskom ponudom te velikim brojem simpatičnih kafića koji, između ostalog, nude i odlična vina. "Grad je dobra baza za izlete u skijaška područja kao što je Krvavec", napisali su.

Na listi su se još našli i njemački Memmingen i Baden-Baden, rumunjski Sibiu, norveški Tromso, Poznan u Poljskoj, Are-Ostersund u Švedskoj te Poprad u Slovačkoj. 

Pročitajte više