Hana i šogorica godinama ratuju, optuživale se za ljubomoru i - vrijeđanje Hrvatske

Foto: Instagram

HANA HADŽIAVDAGIĆ TABAKOVIĆ nije se pojavila na svadbi svoje šogorice Hane Tabaković, no uzevši u obzir što su jedna o drugoj govorile prije nekoliko godina - to čak ni ne iznenađuje.

2012. godine Hana Hadžiavdagić i njen suprug Tarik, brat Hane Tabaković, dali su intervju za Hayat TV u kojem su se osvrnuli i na njihov odnos s njegovom sestrom. Tarik je sestri tad javno zahvalio što ga je upoznala s Hadžiavdagić, no bh. influencerica i TV voditeljica imala je nešto drugačije riječi o šogorici.

"Ljubomora je najstrašnija stvar na svijetu kada imaš 31 godinu i u životu nisi napravio ništa, a ja imam 27 godina, udala sam se i napravila karijeru. Ni na nikoga nisam ljubomorna, ali ljubomora je najgora", rekla je Hadžiavdagić i dodala da ju je šogorica jako povrijedila.

Hana Tabaković ubrzo joj je odgovorila preko hrvatskih tabloida. "Tarika volim najviše na svijetu i žao mi je što je ispalo tako da me Hana blati, a on mirno sjedi i šuti. Boli me to jer za mene krv nije voda", rekla je.

"Nije sramota to što nije završila fakultet, sramota je to što laže", dodala je ukazavši na tadašnji članak s jednog sarajevskog portala koji je tvrdio da Hana Hadžiavdagić nije završila fakultet. 

Zamjerila joj je i što se jednom usporedila s Djevicom Marijom.

"Time ne samo da vrijeđa nas i našu vjeru nego i katolike, cijeli hrvatski narod i Hrvatsku čija državljanka nije bila dok se nije udala za mog brata. Obje smo muslimanke po vjeroispovijesti i to nije tajna", rekla je Tabaković.

Podsjećamo, Hana Tabaković udala se ovog vikenda, a na svadbu joj nisu došli njezin brat Tarik Tabaković ni njegova supruga Hana Hadžiavdagić Tabaković. Umjesto na slavlju, Hana Hadžiavdagić vikend je i početak tjedna provela u Zadru.

Pročitajte više