Harry u kuknjavi na Netflixu nije spomenuo najveći problem kraljevske obitelji

Foto/Screenshot: Foto: Florida Southern District Court/Netflix/Profimedia

AKO ste pogledali novu dozu životne priče princa Harryja i njegove supruge na Netflixu, vidjeli ste dvoje iznimno hrabrih pripadnika kraljevske obitelji koji su sa samo nekoliko milijuna dolara morali pobjeći iz Velike Britanije od zločestih tviteraša, novinara i kraljevske obitelji koja je gorjela od ljubomore na Meghan Markle.

Meghan i Harry su svoje odstupanje od kraljevskih dužnosti opisali kao da su bježali iz Ukrajine sa 100 eura dok su ih progonile ruske tajne službe, a beba od gladi plakala na majčinim prsima.

Nakon nekoliko stresnih mjeseci je hrabra Meghan nazvala Tylera Perryja, kojeg nije poznavala, i dugo plakala u telefonsku slušalicu. Hrabri Afroamerikanac od svih je potrebitih odlučio spasiti prinčevski par od neimaštine, ustupivši im svoju kuću i osiguranje.

Harry kaže da je za sve kriv njegov brat William i njegovo osoblje

Ako pitate Harryja, cijela kraljevska obitelj bila je ljubomorna na Meghan Markle i brzo su odlučili organizirati medije da o Meghan izvještavaju samo negativno.

 

Po prinčevoj priči, nakon australske turneje u kojoj je Meghan briljirala, upalile su se vatre zavisti i osoblje njegovog brata radilo je sve da uništi njegovu suprugu koja je postala najveća zvijezda kraljevske obitelji.

Cijelo to vrijeme princ Harry na krajnje uznemirujući način svoju suprugu uspoređuje sa svojom majkom, a Meghan se vrlo rado pronalazi u toj usporedbi. No, jedna stvar nekako ne štima u njihovoj priči.

Princ William je medijski čist kao suza, Andrew je optužen za pedofiliju. Zašto njega ne spominju?

Slušajući princa kako govori o kraljevskoj obitelji koja ih je "odlučila žrtvovati da se o ostalim članovima ne bi pisalo negativno", nemoguće je ne uočiti jednu stvar - najveći problem kraljevske obitelji u tom periodu bila je pedofilska afera princa Andrewa koji je nekoliko tjedana prije Megxita odstupio s kraljevskih dužnosti jer ga je čekalo suđenje.

Podsjetimo, princ Andrew s kraljevskih je dužnosti odstupio 20. studenoga 2019. godine. Harry i Meghan najavili su da odlaze s kraljevskih dužnosti manje od dva mjeseca kasnije. Dok su se tabloidi bavili njihovim odlaskom, Andrew se pripremao na suđenje za silovanje maloljetnice.

No, Harry se u dokumentarcu, kao i ostatak kraljevske obitelji čitavo ovo vrijeme, pravi da se skandal s Epsteinom i Andrewom nikad nije dogodio. To ne spominje ni u jednom trenutku.

Zapravo, Harry se o osjetljivoj temi princa Andrewa i Epsteina apsolutno nikad nije oglasio. Afera se rasplamsala baš kad se Harry selio u SAD i moglo se očekivati da će među brojnim stvarima s kraljevskog dvora Harry osuditi i notornog strica. No, Harry to i dalje ne spominje.

Harry nikad nije progovorio o pedofilskom skandalu svog strica

U cijelom dokumentarcu kraljevska se obitelj spominje kao institucija koja mora žrtvovati Meghan Markle da bi zaštitila princa Williama i Kate Middleton. Ok. Ali od čega?

Ako je bilo kojeg člana kraljevske obitelji moguće nazvati čistim kao sunce, to je princ William koji iza sebe nema niti jedan privatni i javni skandal. Tip nema niti jednu aferu. Niti jednu aferu nema ni njegova supruga. Kojom logikom se, kako Harry tvrdi, štite članovi obitelji koji nemaju niti jednu aferu, a ne primjerice, princ kojeg povezuju s notornim Epsteinom?

Kako god bilo, Harry o tome šuti. To ne propitkuje i to ne spominje. Šuti i njegova supruga, globalna feministička ikona.

Dakle, Harry i Meghan dirnuli su u sve najosjetljivije teme - od boje kože do prijetnji smrću, ustvrdili su da su Windsori rasisti i da ignoriraju suicidalnu osobu u obitelji, ali nisu spomenuli čovjeka koji je bio najbliži prijatelj Jeffreya Epsteina i na sudu se nagodio sa žrtvom te praktički priznao da je kriv.

Zašto?

Možda zato što je Harry odlučio zapaliti sve mostove u Velikoj Britaniji, ali dobre veze s moćnicima iz SAD-a ipak mora održavati. Mnogi od njih, ipak, dobro poznaju njegovog strica.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala.

Pročitajte više