"Homoseksualci, čitajte Sveto pismo! U Bibliji jasno piše da je to grijeh"

BRANIČ Juventusa koji se trenutačno oporavlja od ozljede leđa, Nicola Legrottaglie, je u srijedu izdao novu autobiografiju. Nogometaš koji je sakupio nekoliko nastupa za talijansku nogometnu reprezentaciju, iskoristio je vrijeme bez treninga i utakmica kako bi promovirao svoju kontroverznu knjigu.

"Homoseksualnost je danas moderna stvar, za mnoge je to samo način kontriranja. No, u Bibliji jasno piše da je homoseksualnost, bilo ona između muškaraca ili žena, grijeh. Kao kršćanin bih savjetovao gay-populaciju da čitaju Sveto pismo, a svima koji su zainteresirani poručujem da su dobrodošli na moje sastanke ponedjeljkom", riječi su koji prenosi torinski Tuttosport, a nalaze se u autobiografskoj knjizi Legrottagliea.

Gay skandal u Premier ligi

Jedna od ovih rečenica kojom branič Juventusa osuđuje homoseksualce i poziva ih na "odvikavanje od grijeha", mogla bi se protumačiti kao poruka mladom španjolskom napadaču, nogometašu Newcastle Uniteda, Franciscu Jiménezu Tejadi poznatijem kao Xisco, s obzirom da se prije nekoliko dana našao u centru gay skandala u Premier ligi. Naime, osvanule su fotografije na kojima se Xisco na tulumu na plaži ljubi i drpa s nepoznatim muškarcima.

Plavokosi 22-godišnjak se još uvijek nije oglasio na medijske natpise, prema čemu možemo zaključiti kako se on pomirio sa svojom seksualnom orijentacijom i jednostavno oglušio na poruke poput ove Juventusovog braniča.

A.M.
Foto: The Spoiler, AFP

Pročitajte više