Hrvati navalili na Ferrarijeve bolide

IAKO se hrvatsko tržište automobila ove godine prepolovilo, prodaja onih najskupljih ne jenjava. Ferrari posebno dobro kotira - noviteti California i 458 Italia našli su put do kupaca i prije objave cijena.

Ferrari California je premijerno predstavljen prošle godine na pariškom salonu automobila, a radi se o jedinstvenom automobilu. Naime, upravo je California označila novo poglavlje u ponudi kao prvi GT Coupe u ponudi Ferrarija nakon dugo,dugo vremena. Isti nudi središnje sprijeda pozicioniran 4.3 V8 motor snažan 460 KS (i 485 Nm) putem kojeg ubrza za manje od 4 sekunde do 100 km/h. Karakterizira ga 2+2 koncepcija sjedenja i sklopivi tvrdi krov. Cijena je 2.144.650 kn, a u Hrvatskoj je već uplaćen jedan primjerak.

>> Više informacija: Ferrari California
>> Baza automobila: Ferrari California

"Neznatno" skuplji 458 Italia je klasičan coupe lansiran na ovogodišnjem salonu u Frankfurtu, nasljednik modela F430. Auto pokreće 4,5-litreni atmosferski V8 središnje straga smješteni motor. Opremljen izravnim ubrizgavanjem razvija 578 KS i 540 Nm, što je dovoljno da ubrza do 100 km/h za manje od 3,4 sekunde uz maksimalnu brzinu veću od 325 km/h.

Najkraće rečeno, ovaj model predstavlja najveći iskorak jednog Ferrarijevog automobila, kada je riječ o primijenjenim tehnološkim rješenjima, performansama i štetnim emisijama. Cijena modela sa svim davanjima 2.304.590 kn, a u Hrvatskoj ih je na neviđeno prodano pet primjeraka.

>> Više informacija: Ferrari 458 Italia

Pročitajte više