Iranski slastičari izmijenili ime "danskom kolaču" u "ružice proroka Muhameda"

LJUTNJA Iranaca zbog objavljivanja za njih uvredljivih karikatura proroka Muhameda dobila je, čini se, novu dimenziju, prenosi iranska novinska agencija Irna.

Nakon organiziranja prosvjeda zbog objavljivanja za njih uvredljivih karikatura proroka Muhameda te napada na nekoliko europskih veleposlanstava, Iranci su svoje nezadovoljstvo odlučili izraziti na još jedan način - izmjenom imena omiljenog im "danskog kolača" koji je dominirao na policama iranskih slastičarnica i prodavao se bolje od bilo koje druge slastice.

Umjesto dosadašnjeg naziva kolača "danski kolač" ta će se omiljena poslastica Iranaca od sada prodavati pod imenom "ružice proroka Muhameda", izvijestila je agencija Irna. "Nikome nije dopušteno ismijavati našeg voljenog i poštovanog proroka", rekao je vlasnik popularne slastičarnice u centru Teherana Hasan Nasserzadeh.

Spomenuti kolači se ne uvoze iz Danske, već se proizvode u iranskim slastičarnicama i nisu podlegli bojkotu kupaca, poput nekih drugih danskih proizvoda nakon objavljivanja karikatura.

Pročitajte više