Jackson pred sudom izjavio da nije kriv za zlostavljanje djece

AMERIČKI pop pjevač Michael Jackson pojavio se u petak pred sudom u Santa Mariji u Kaliforniji i izjavio da nije kriv za seksualno zlostavljanje djeteta za što ga se optužuje.

Jackson je rekao da se ne osjeća krivim po sedam točaka optužbe za seksualno zlostavljanje sada 14-godišnjeg dječaka koji je noćivao na njegovom ranču Neverland u veljači i ožujku prošle godine.

Tužiteljstvo tereti Jacksona i da je dječaku davao alkohol i drogu prije nego ga je zlostavljao.

Ukoliko bi bio osuđen Jackson bi mogao dobiti 20 godina zatvora.

Jackson, članovi njegove obitelji i njegovi branitelji žestoko poriču optužbe i drže da je optužnica motivirana željom za osvetom i novcem.

Prije deset godina Jackson je osumnjičen za seksualno zlostavljanje 13-godišnjeg dječaka ali slučaj nikad nije dospio do optužnice. Dječakova obitelj se izvansudski nagodila za višemilijunski dolarski iznos i povukla tužbu.

Tužitelj je izjavio kako se ne radi o njegovoj osveti za raniji neuspjeli pokušaj da dovede Jacksona na sud, da obitelj ne tuži zbog novca i da će dječak svjedočiti na suđenju.

Jackson je zakasnio dvadesetak minuta na sud na što ga je sudac upozorio da to smatra uvredom suda.

Pred sudom u Santa Mariji u Kaliforniji okupilo se još prije zakazanog vremena stotine obožavatelja Michaela Jacksona koji su uzvikivali "Michael volimo te!" i "Michael je nedužan!".

Jacksonovo prvo pojavljivanje pred sudom prate stotine novinara i desetine televizijskih ekipa iz svih krajeva svijeta.

Santa Maria se nalazi nedaleko Jacksonova ranča Neverland u blizini Santa Barbare odakle se on privremeno preselio na Beverly Hills kako bi izbjegao ogromnom interesu medija nakon što je 18. prosinca prošle godine optužen.

Cijeli slučaj je dospio do istrage i kasnije optužnice nakon prikazivanja jednog britanskog dokumentarca u kojem je dječak rekao kako je često spavao u Jacksonovom krevetu, dok je Jackson spavao na podu.

Jackson je priznao u filmu da je ponekad dijelio krevet s djecom, ali da to nije imalo nikakve veze sa seksom. On i dalje smatra kako je prihvatljivo da spava u krevetu s djecom.

(Hina) sl dv

Pročitajte više