Jaka bura odgodila početak Ultre

Foto: Facebook

U SPLITU je zapuhala jaka bura, koja je ipak iznenadila organizatore festivala Ultra Europe. Otvorenje vrata koje je bilo planirano za 17 sati odgođeno je, no zasad nije poznato dokad.

Ako nepovoljne vremenske prilike budu ugrožavale sigurnost posjetitelja, prva večer festivala će se otkazati ili prekinuti. Organizatori su najavili da će uskoro objaviti više informacija.

Kako na službenoj stranici navode neki posjetitelji, početak je odgođen za 21 sat, a nove informacije bit će poznate tada.

 

Glasine o mogućem neodržavanju festivala elektronske glazbe krenule su prije nekoliko sati na društvenim mrežama, ali i među posjetiteljima festivala.

"Pratimo vremenske prognoze s velikim brojem stranih i domaćih institucija koje su izuzetno stručne u svom poslu. Pratimo stanje iz sata u sat, ponašamo se u skladu s međunarodnim pravilnikom te imamo mjere koje ćemo poduzeti ako dođe do određenih vremenskih uvjeta. Trenutno nam prognoza i vrijeme idu na ruku, no spremni smo na sve vremenske uvjete, postoje i tablice jačine vjetra i mi se moramo prilagoditi u slučaju da prijeđu određene vrijednosti. U tom slučaju ćemo odgoditi Festival na sat, dva ili koliko bude trebalo kako sigurnost ne bi bila upitna", rekao je ranije glasnogovornik Ultre Luka Jureško za Dalmacija News.

Pročitajte više