James Bond - prljava burleska koja je uvrijedila Sjevernu Koreju

JAMESA BONDA u novom filmu ´Umri drugi dan´ brutalno muče sjevernokorejski agenti što je stvarne sjevernokorejske vlasti nagnalo da zatraže obustavu prikazivanja filma koji, po njima, nanosi ´uvrede naciji´.

´Novi film o Jamesu Bondu prljava je burleska kojoj je namjera poniziti i uvrijediti Sjevernu Koreju, prikazati je nasilnom zemljom i ponovo potaknuti unutarkorejske sukobe´, navodi se u priopćenju Komiteta za mirno ujedinjenje domovine.

Priopćenjem se ujedno poziva Sjedinjene Države da zaustave prikazivanje filma.

´Taj film dokazuje da je carstvo zla (Sjedinjene Države) glavni uzročnik sviju strahota i zle kobi korejske nacije´, navodi spomenuti Komitet, inače sjevernokorejsko državno tijelo zaduženo za odnose s Južnom Korejom.

´Washington je stožer koji širi abnormalnosti, degenerativnosti, nasilje i pokvarenu kulturu seksa´, nesmiljeno se tvrdi iz Pjongjanga.

Da Korejanci ipak imaju nešto zajedničkog dokazuje i činjenica da je novi Bond iziritirao i pojedince u Južnoj Koreji. Njima pak smeta što je agent 007 jednu od svojih djevojaka obljubio u budističkom hramu i što je neki južnokorejski seljak prikazan kako ore zemlju koristeći se kravom i plugom. Ovo zadnje, tvrde oni, Južnu Koreju pokazuje zaostalom državom.

Pročitajte više