Jane Bockstruck napunila 92 godine i skočila s padobranom

DOK VEĆINA 92-godišnjaka igra bingo, šah ili karta s prijateljima, Amerikanka je Jane Bockstruck skočila je s padobranom sa četiri tisuće metara visine. Hrabri pothvat superbake Jane promatrali su njezini prijatelji i rođaci, a ona je priznala: "Nisam mogla vjerovati da ću to uistinu učiniti. Jednoga sam dana odlučila da želim skočiti i to je bilo to. Nisam se više predomišljala".

"Sjećam se da sam prije samog skoka bila prestravljena i pomislila sam kako je to glupa ideja, ali fotografi su već bili tu i odlučila sam da nema povratka", dodala je. Jane je uz pomoć iskusnog Paula E. Peckhama sigurno i točno sletjela. "Ona je najstarija osoba s kojom sam ikada skakao. To je jako veliki rizik jer na ljude u godinama prevelika doza adrenalina može jako loše utjecati, ali Jane je tako snažna da sam znao da će s njom sve biti u redu", rekao je instruktor.

Ipak, 68-godišnji sin James Devine nagovorio ju je je da prethodno posjeti liječnika, što je starica i učinila, a svi nalazi su bili dobri. Vitalna Jane cijeli je život proživjela avanturistički. Proputovala je gotovo cijeli svijet i udavala se sedam puta. 

Pročitajte više