Jedva punoljetna Emma Watson dobila tri milijuna funti od Chanela

SAMO nekoliko tjedana nakon što je potpisala ugovor s modnom agencijom Storm, koja bi se trebala brinuti za njezin imidž u javnosti, 18-godišnja Emma Watson dobila je unosni ugovor s modnom kućom Chanel, čije je novo zaštitno lice. Ljepotica iz filmova o Harryju Potteru na toj će časnoj (i masno plaćenoj) dužnosti zamijeniti Keiru Knightley, koja je godinu dana u cijelom svijetu poglede plijenila na plakatima na kojima grudi pokriva crnim šeširom. Kreativni tim iz Chanela i za mladu Emmu Watson najavljuje "nešto provokativno i estetski besprijekorno".

"Chanel itekako vodi računa o mladim potrošačima. Emmu smo primijetili još kad je bila djevojčica, a sad je izrasla u pravu prekrasnu ženu i njezino vrijeme je došlo", poručuju iz modnog carstva koje je dosad surađivalo s najvećim imenima Hollywooda i pop kulture uopće. Emma Watson, gledateljima širom svijeta poznatija kao Hermione Granger, družica Harryja Pottera, krajem ovog mjeseca snimit će kampanju koja će se u narednoj sezoni pojaviti na jumbo plakatima, u časopisima, ali i u obliku video spota, a za najunosniji angažman u kratkoj, ali respektabilnoj karijeri bit će joj isplaćena tri milijuna funti.

Emma Watson po filmu zarađuje u prosjeku dva milijuna funti, a prošle je godine počela snimati i filmove koji nemaju veze s Harryjem Potterom. Televizijski film "Ballet Shoes", u kojem je imala jednu od glavnih uloga, privukao je prošle godine čak 5,2 milijuna gledatelja, a zasluge su najvećim dijelom otišle mladoj glumici koju britanska publika naprosto obožava. Procjenjuje se da je dosad zaradila više od deset milijuna funti, čime je postala najbogatija maloljetna Britanka. Poznavatelji filma i nemilosrdne holivudske industrije kažu da je nevjerojatno talentirana, pametna i skromna te da će u narednih deset godina osvojiti publiku u cijelom svijetu.

M.A.

Pročitajte više