"Gulaš sa smećem": Jelovnik zagrebačkog vrtića najčudnija je stvar koju ćete danas vidjeti

Foto: Facebook/Dječji vrtić Travno

DANAS se na Facebook grupi "Jezični FAIL - nepismenost naša svagdašnja" pojavio jelovnik iz Dječjeg vrtića Travno koji je nasmijao sve koji su ga vidjeli. Klinci koji idu u taj vrtić, sudeći po jelovniku, imaju neobične navike po pitanju hrane. Tako se ponedjeljkom za ručak navodi "zamah grašak sa govedinom", a užina će im biti "narančasta". Utorkom je na meniju "neprekidno gulaš s svinjetinom i smećem", dok će za drugu užinu tog dana jesti "širenje burgundi pečene robe".

Jelovnik dalje uključuje "aparat za kavu na crvenom" i zelenu salatu s prostirkom, a petkom su na rasporedu "zavarene korjenaste i korjenaste svinjetine". Na jelovniku se našao i "kolač od mramora" i "pileća papa domaće".

Vrtić je brzo skužio grešku te se sada na njihovoj web stranici može naći jelovnik s drugim jelima. "Narančasta" je ipak naranča, a "neprekidno gulaš sa smećem" je sekeli gulaš sa svinjetinom i žgancima.

Iako je screenshot objavljen u grupi koja sprda nepismenost, nazivi jela više zvuče kao google translate prijevodi. Pitali smo upravu vrtića što se dogodilo s jelovnikom, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Pročitajte više