Još jedna ljepotica iz Lancie

LANCIA je premijerom koncepta GT Stilnovo na salonu automobila u Barceloni još jednom potvrdila da radi najvjerojatnije najljepše automobile na svijetu. Svjetska premijera najnovijeg koncepta dizajnerskog tima Lancie pobudila je veliko zanimanje javnosti.

Nakon Thesisa i novog Ypsilona Lancia je pokazala da nije iscrpila sve ideje. Granturismo Stilnovo je koncept luksuznog automobila koji objedinjuje dvije danas najpopularnije karakteristike, a to su praktičnost i sportska nastrojenost.

Naravno, za određenu dozu ekskluzivnosti se brinu detalji, kao što je veliki stakleni krov i primjena vrhunskih materijala u unutrašnjosti. Vozilo su neki već svrstali u sportske karavane. Kako god bilo, riječ je o ozbiljnom projektu na kojem se radi već dulje od gosine dana.

Prvi Granturismo je predstavljen na prošlogodišnjem salonu u Parizu, a Stilnovo je ustvari dotjerani nasljednik.

U svakom slučaju, riječ je o vozilu na osnovu kojeg će uskoro biti razvijen model predviđen za serijsku proizvodnju.

Gabaritima, koji redom iznose 4236x1828x1465 mm bi novi model savršeno ispunio rupu između većeg Thesisa i gradskog Ypsilona.

Model, koji će dizajnerski pratiti koncept, a mehaniku posuditi od Thesisa, mogao bi biti predstavljen već početkom iduće godine.



Pročitajte više