Još se ne zna hoće li Rolling Stones nastupiti u Zagrebu

HOĆE li Rolling Stones u kolovozu nastupiti na Dinamovu stadionu, kako je bilo najavljivano, ili neće, znat će se polovicom idućeg tjedna, doznaje se iz zagrebačke udruge "Kajda", organizatora koncerta.

Nakon uskrsnih blagdana od menadžmenta Rolling Stonesa očekujemo službenu potvrdu o održavanju koncerta i datum kada bi se koncert mogao održati, rekao je Igor Aničić iz "Kajde".

Mediji su o zagrebačkom koncertu Stonesa počeli nagađati kad je zbog izvanrednog stanja u Srbiji doveden u pitanje koncert u Beogradu. Zbog događaja u Srbiji navodno se i Hrvatska smatra rizičnim područjem, što znatno povećava police osiguranja koje organizatori koncerata najčešće ne mogu platiti.

Aničić kaže da nije sasvim točno da je koncert u Beogradu otkazan jer i tamošnji organizatori još čekaju službenu obavijest o održavanju, odnosno otkazivanju koncerta u tom gradu.

Zagrebačko Gradsko poglavarstvo u listopadu je najavilo da će organizatoru "jednog od najvećeg događaja 2003." maksimirski stadion ustupiti besplatno.

Stonesi su turneju, kojom proslavljaju 40 godina osnutka, službeno počeli prošle jeseni u Bostonu. Nakon SAD-a, Kanade, Dalekog istoka i Australije sastav će na ljeto doći u Europu.

Koncerte koje su trebali održati u nekim azijskim zemljama otkazali su zbog atipične upale pluća (Hong Kong, Bangkok).

Rolling Stones su u Zagrebu nastupili dvaput - na Hipodromu 1998. te u velikoj dvorani Doma sportova 1976.

"Kajda" bi idući tjedan trebala najaviti planove za ovoljetne koncerte. Također će objaviti hoće li se koncert Iron Maidena, potvrđen za 17. lipnja, zbog velikog zanimanja preseliti iz velike dvorane Doma sportova na stadion "Radnika" u Velikoj Gorici.

Pročitajte više