Kako prizivati duhove? Znaju hrvatski političari

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Index

KAKO prizivati duhove?

Okupite se svi u istoj stranci i desnu ruku držite na srcu. Odaberite medij preko kojeg će teći izravna komunikacija s duhovima prošlosti, recimo HRT. Sjednite u fotelje i ponavljajte hrvatsko, hrvatski, Hrvatska u više verzija i inačica. Najprije će vam se javiti šatoraši, odnosno hrvatski branitelji. Iako je to dobar znak, živi branitelji vam koriste manje od poginulih stoga mantrajte dalje. Ako sve radite kako treba, uskoro će se oglasiti i Udovice hrvatskih branitelja. To je siguran pokazatelj da ste u duhu vremena.

Kad vam se fotelje počnu tresti, vrijeme je da s porukom izađete u javnost. Svaka poruka iz zagrobnog života, posebice iz vremena NDH-a, je dobrodošla jer uravnotežen i zdrav Hrvat žali što je živ. To je ujedno glavni cilj prizivanja duhova - poticati Hrvate da budu više mrtvi negoli živi ako žele da njihov glas dopre do vas. U to ime, doktora Kujundžića proglasite ministrom zdravstva. Ako njegovi postupci uzburkaju duhove, prijeđite na veselije teme - najavite posmrtni marš na turizam u kojem će se za 500% povećati paušalni porez iznajmljivačima. Ere s onoga svijeta nek' ljetuju drugdje.

Seanse u saboru, premda onostrane, redovito prikazujte na HRT-u. To je edukativan program za mlade na kojima egzorcizam ostaje. Iako su mnogi odrastali uz Duha sa sjekirom, došlo je do duhovne obnove, pa novije generacije preferiraju zloduha s mačem. Zagor vs Zagora. 

Premda smo duboko u mračnoj šumi, odnosno Darkwoodu, gdje slobodni saborski duhovi još uvijek neometano prolaze kroz paragrafe i zakone te im nikakvo zazivanje pravde ne može ništa, ne treba klonuti duhom. Sve ima rok trajanja, pa tako i naši političari. Uz zdušno poštovanje, njihovo vrijeme odlazi, no kao sa svim utvarama, treba im poticaj da odu sami. 

Hrvatski narod nije zaslužio da živi u zadušnici od države niti da u zdravim tijelima obitavaju duše robova. Hrvatima ne treba puno. Samo da nađemo veliku bocu u koju bi vratili naše "duhovne" lidere. Hermetički zatvoreni, spas nek' nađu u mantri koju su ponavljali cijeli svoj politički vijek - Zovi, samo zovi.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala.

Pročitajte više