Kandidati HTZ-a razveselili djecu iz doma u Nazorovoj

KARAOKE koje ponekad organiziraju štićenici doma bez roditeljske skrbi u Nazorovoj danas su posjetili kandidati glazbenog showa Hrvatska traži zvijezdu kako bi svoje manje sretne vršnjake podržali u transferu u samostalni život. Mnogi su danas imali priliku zapjevati sa Barbarom, Zokijem, Bojanom i Matejom, svojim idolima, popričati s njima i uhvatiti pokoji glazbeni savjet, ili onaj kako uspjeti na trnovitom putu do zvijezda (i sreće).

U raspjevanom dvorištu u po mnogima najljepšoj zagrebačkoj ulici, onoj Ivana Gorana Kovačića, gdje se odjel doma u Nazorovoj nalazi, družilo se, veselilo, roštiljalo, ali najviše se pjevalo. Kandidati su bili izvrsno raspoloženi, sretni što su iznenadili svoje vršnjake, štićenici su od sreće jednostavno blistali, a neki se nisu mogli "skinuti" s mikrofona. "Došli smo podržati naše vršnjake i pružiti im potporu", ispričao nam je Matej. "Ne mogu zamisliti kako je njima, podrška roditelja je bitna i ja bez nje ne bih izdržao", dodao je. Slično nam je odgovorio i Zoki, koji mišljenje sa svojim kolegom iz showa po ovom pitanju apsolutno dijeli.

"Želim biti estetski kirurg!"

Također, oba kandidata su nam priznala kako, samo tik do finala, pobjedu u showu koji je zaludio hrvatsku dječicu ni najmanje ne očekuje. Sramežljivo su priznali i da im slava koju im je show donio godi, te da se tijekom proteklih mjeseci nisu uopće umorili.

A mi smo iskoristili priliku da porazgovaramo s Matejom o njegovoj novopečenoj ljubavi, finalistici Top modela, Valentini Dropulić. I kako se čini, reality ljubav zaista funkcionira. Naime, Matej i Valentina su se sreli na jednom od HTZ-ovih after partyja, a poduzetna Valentina nije dvojila ni časa, već je Mateju odmah prišla. Ljubav se rodila i otad su zajedno. Međutim, Valentinu u glazbenom angažmanu s Matejom zasad nećemo gledati. "Nju je sram pjevati, zasad ćemo teško zajedno na pozornicu", priznao nam je.

Matej nam je i priznao i da, osim pjevačke, ozbiljno puca i na liječničku karijeru. "Planiram upisati Medicinu i postati estetski kirurg", kaže Matej, koji posao kirurga smatra (opravdano) puno stabilnijim od pjevačkog. "S ovim sad jesi, sad nisi, a ovo je ipak nešto konkretno", mudro je zaključio.

Tulumi počinju kad se svjetla ugase

A kako smo se našli u situaciji da malo ispitamo kakav je život djece bez adekvatne roditeljske skrbi, porazgovarali smo i sa štićenicima doma. Priznali su nam da u domu često tulumare, ali samo po sobama, a odgajateljice im često znaju progledati kroz prste. HTZ iznenađenje organizirali su uz pomoć ravnateljice doma jasne Kelave Curković, koja je ovu glazbenu akciju podržala bez razmišljanja.

Vanda Voloder
Foto: Borna Cavrag

Pročitajte više