Karijera Vesne Pisarović duga je 30 godina. Sjećate li je se iz Turbo Limach Showa?

Screenshot: HRT

Vesna Pisarović ima karijeru dugu 30 godina. Rođena je u Brčkom u Bosni i Hercegovini, a odrasla u Požegi u Hrvatskoj. Od djetinjstva je pokazala interes za glazbom. Pohađala je glazbenu školu, gdje je svirala flautu, pjevala u zborovima i sudjelovala na raznim glazbenim natjecanjima.

Od Turbo Limach Showa do Eurosonga

Jedno od najzapaženijih je njezino debitantsko televizijsko pojavljivanje u Turbo Limach Showu 1992. Tada su je pitali planira li se nastaviti baviti glazbom. "Ako bude sreće", odgovorila je.

Turbo Limach Show

Njen nastup zapazili su organizatori festivala Modri biser Rovinja na kojem je osvojila drugo mjesto. Godine 1997., dok je nastupala na festivalu Zadarfest s pjesmom Nema me, upoznala je Milanu Vlaović koja je počela pisati pjesme za nju. Prvi album Da znaš izdala je tri godine kasnije. Na Dori je pobijedila 2002. s pjesmom Sasvim sigurna te je na Eurosongu završila na 11. mjestu.

Dvije godine kasnije napisala je pjesmu koja je predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu i osvojila deveto mjesto.

Na vrhuncu slave napravila je zaokret u karijeri i počela se baviti jazzom, zbog čega mnogi govore da je "nestala sa scene". No prošle godine napunila je tjednima unaprijed rasprodan Dom sportova, što su mnogi prozvali velikim povratkom Vesne Pisarović na scenu. Idući mjesec nastupa u Ciboni.

Ovako je Vesna izgledala na počecima karijere:

Pročitajte više